Trinkijeri: „Partizan ima svog Maldinija!” (INTERVJU) (VIDEO)

Partizan je pobedom nad Budućnosti 76:67 napravio sjajnu uvertiru za predstojeće tri utakmice u ABA ligi, ali i Kup Radivoja Koraća, a trener crno-belih Andrea Trinkijeri posle meča je održao krajnje interesantnu konferenciju za medije.

FOTO: KK Partizan
„Čestitke mojim igračima na velikoj borbi bez dva bitna igrača. Dobili smo evroligaša. Bila je napeta i teška utakmica, ali smo igrali kao tim i na kraju smo dobili veliku utakmicu kući”.

Ne krije Trinkijeri da je želeo pre svega da njegova ekipa nastupi hrabro:

„Iskreno, samo sam želeo da moja ekipa ne igra prestrašeno jer su nam dva važna igrača falila, kompletno se pomerila rotacija u bekovima, ali neki put se takve stvari pretvopre u energiju, željum, strast. Hteo sam da igraju bez straha, ali imaju 20 izgubljenih lopti. Imali smo i 25 asistencija. Malo smo neke stvari promenili, malo rotaciju, imao sam dva treninga zaredom da to uradim. Ali promenio se pristup u glavi. Igrali su bez ikakvog pritiska”, rekao je trener crno-belih.

Nastavio je Italijan u istom tonu:

„Znate kako se velike utakmice dobijaju? Na jedan zicer, na dobru blokadu, gde se igrači bacaju za svaku loptu, gde plej dobije pleja, bek beka. Nema puno filozofije. Ja protiv tebe, ajde da vidimo ko je bolji”.

Otkrio je Trinkijeri da pamti samo loše utakmice:

„Ja sam kao slon, samo pamtim loše, a ne dobre utakmice. Nikola Janković je bio čvrst u odbrani i napadu, ima prostora da bude bolji”.

Što se partije Amara Gegića tiče…

„Za Amara su dobar posao napravili moji pomoćnici. U prva tri napada je sve zabrljao, tražio sam iza klupe nož, pištolj, a oni su me zaustavili. Ali posle toga je igrao fantastično”, rekao je Trinkijeri kroz osmeh.


Uporedio je jednog od junaka velike pobede sa najboljim italijanskim štoperima:

„Ukoliko jedan igrač ne može, tražiš drugog, pa trećeg… Poznajete fudbalsku terminologiju? On je Partizanov Maldini, Nesta, Barezi… On je naš štoper”, zaključiio je trener crno-belih.