U Partizanu prezadovoljni izdanjem protiv Šahtjora i veruju da ovakva igra može da se ponavlja!

Nikolić: Nosila nas želja da dokažemo da u Srbiji ima dobrih ekipa i igrača.

FOTO: FK Partizan
Ćorci protiv češkog Libereca i poljske Krakovije, a onda kada se to sigurno najmanje očekivalo Partizan je iskoristio bojevu municiju i ispalio dva hica. Crno-beli ne samo da su slavili protiv Šahtjora, rivala čija se moć može napipati i u prijateljskim utakmicama, i sačuvali mrežu netaknutu, već su pokazali da ovaj tim zna i može da se trka i bori sa većima od sebe, ukoliko su motivacija i voljni momenat na potrebnom nivou.

U Mirkovićevom timu je u nedelju uveče na terenu hotela Kornelija u Beleku bilo mnogo igrača koje je bilo teško prepoznati kada se ima u vidu ravna linija prikazana protiv Libereca i Krakovije. Jedan od njih je i Nemanja Nikolić, koji je golom i asistencijom zaokružio partiju u kojoj je bio borben do granica fanatičnosti.

„Možda je izgledalo da je protivnik igrao slabo. Ipak, mi smo potpuno zasluženo pobedili. Prepustili smo inicijativu, jer smo dobro znali kakva su ekipa i ko igra za njih. Oba gola su došla iz presinga, čemu posvećujemo dosta pažnje na treninzima, tako da ništa od ovoga nije slučajno. Sve se prenosi sa treninga na teren, a mi smo baš takva dva gola postigli”, objašnjava Nikolić.

Svestan je napadač crno-belih da bi njegov i pristup saigrača morao da bude šahtjorovski na svakoj utakmici, ali je isto tako jasno da ishod utakmice ne zavisi samo od trenutne nadahnutosti.

„Što se mene tiče, naravno da sam bio motivisan. Ovo su velike evropske ekipe i normalno je da želiš da se dokažeš ma koliko da su noge teške. Ta želja te nosi da pokažeš da se i u Srbiji igra fudbal i da ima odličnih ekipa i igrača. Ipak, uvek je teško igrati protiv ekipa koje se povuku i parkiraju autobus. Videli ste da i Šahtjoru nije bilo lako kada smo se povukli. Ne tražim uopšte opravdanje, mora se naći izlaz u svemu, ali nije lako probiti bunker sa deset igrača ispred šesnaesterca i u njemu.”

Trener crno-belih Zoran Mirković je na konstataciju da bi Partizanu izgleda bilo bolje da igra samo protiv velikih klubova, bez reči potvrdno klimnuo glavom, a zatim se osvrnuo na činjenicu da su njegovi igrači bili i dovoljno disciplinovani i dovoljno agresivni.

„U jednom delu prethodnih utakmica smo dobro stajali na terenu, a imali problem sa postizanjem golova. Što se tiče discipline u samoj igri protiv Šahtjora bila je ista kao na prethodne dve provere, jedino što smo sada i davali golove. Kada je u pitanju agresivnost neophodno je naći sredinu. Ovo je bila prijateljska utakmica, bilo bi ružno da je otišla u drugu krajnost. I kolega Fonseka i ja smo u pojedinim trenucima smirivali igrače. To je i normalno, desetak dana smo na pripremama, pojavljuju se zamor i nervoza”, pojasnio je Mirković.

Svoje viđenje pobede koja bi mogla da donese zaokret u igri i razmišljanju momaka u crno-belim dresovima izneo je uz Nikolića, Stojkovića i Kosovića najzapaženiji pojedinac utakmice - Saša Zdjelar.

„Njima je ovo bila generalna proba za Ligu Evrope. Nivo utakmice je bio ozbiljan, težak i zahtevan. Oni su među 20, 25 ekipa na svetu, igrali su u punom sastavu i izvanredno čuvaju loptu. Gaje taj stil igre sa dosta Brazilaca, kojima je dosta teško, gotovo nemoguće, parirati. Mi smo izgledali izvanredno, pogotovo u prvom delu, gde smo znali šta i kako radimo. Bili smo kompaktni kao tim i iz takve postavke smo neke lopte oduzimali i kažnjavali ih kad smo to mogli”, podvukao je, u meču sa Šahtjorom, sveprisutni zadnji vezni crno-belih

Protiv Šahtjora i jedno i drugo, a u nastavku sezone bi voleo da se o njemu više govori i piše kao strelcu nego asistentu.

„Vi ste me svi već okarakterisali više kao pakera nego kao gol igrača, ali videli smo da umem da se snađem i u situacijama pred protivničkim golmanom. Mislim da će moj golgeterski učinak biti bolji ove godine”, smatra Nemanja Nikolić.

Izvor: Novosti.rs