Đurđević: Dominacija Partizana je morala biti prekinuta, ali sada se vraćaju na vrh! (INTERVJU)

Frontmen grupe Neverne bebe, Milan Đurđević, veliki fan košarke i najkvalitetnijeg sportskog regionalnog takmičenja.

FOTO: MN Press
Milan Đurđević, frontmen popularnog benda Neverne bebe, poznat je kao veliki ljubitelj košarke. On ima samo reči hvale o ABA ligi, najkvaliternijeg sportskog takmičenja u regionu, napominjući da je to naslednik takmičenja iz perioda stare Jugoslavije, koje je bilo najbolje u Evropi.

„Meni je ABA liga nastavak onoga što je bilo na prostoru stare Juge, takmičenje koje je bilo najjače u Evropi gde su igrali Jugoplastika, Cibona, Partizan, ekipe koja su harale Starim kontinentom. Sadašnja regionalna liga je veoma ozbiljno takmičenje, mislim da su svi klubovi na ovim prostorima mnogo dobili igranjem u njemu.”

„Postoji mišljenje u Srbiji da su se ugasili neki košarkaški centri, međutim, to nije zbog ABA Lige, koja ima i ABA 2, čime omogućava da što veći broj gradova bude uključen u sistem. Uostalom, pogledajte Partizan, Crvenu zvezdu, Cedevitu, Budućnost. Te ekipe mogu da se takmiče u bilo kojoj evropskoj ligi, a to pokazuju rezultati, među kojima su i solidni uspesi u Evrokupu”, kazao je Đurđević.

Frontmen benda smatra da je regionalno takmičenje izuzetno dobro za stvaranje novih velikih košarkaških zvezda.

„ABA liga mnogo znači talentovanim igračima, i predstavlja sjajan ambijent za pravljenje odličnih košarkaša. Smatram da ABA liga daje mogućnost da se formiraš u veoma ozbiljnoj konkurenciji. Znam lično koliko bi fudbaleri voleli da imaju neku ligu, kao što je slučaj sa ABA ligom. Sve je na strani ovog takmičenja, koje donosi veće tržište i veći broj kvalitetnih utakmica.”

Đurđević je poznat kao veliki navijač Partizana i, kako kaže, veruje da će se crno-beli ponovo vratiti u Evroligu.

„Pratim utakmice, ali imam sve manje vremena da idem, već tri godine slabije sam bio u Pioniru.

„Pre toga sam 15 godina pratio sve mečeve Partizana, što u Evroligi, što u ABA ligi, u našoj ligi. Volim sport, ali nisam onaj ostrašćeni navijač, tipa idem na tribine samo kad dolaze najveće ekipe, ili kad izgubimo ne dolazim. Čini mi se da mora da se vrati neka energija kakva je bila kad je Partizan dominirao i to je bilo nešto po čemu su crno-beli bili prepoznatljivi svuda u Evropi i svetu”, istakao je Đurđević i nastavio:

„Partizan je napravio čudo tih godina, a velike zasluge su pripale navijačima koje su poredili sa navijačima Liverpula. To je bio pravi fenomen, svi stranci su me pitali kako su to uspeli da naprave, ali to je nešto što se dogodilo i stvarno je bilo fantastično biti deo svega toga. Partizanova publika je prava košarkaška, ona razume i voli košarku, i što je najvažnije oni su svoju ekipu bodrili i kad gube sa velikom razlikom i tada na najbolji način motivišu igrače. To je bila prava energija.”

Naš muzičar smatra da se u sportu, kao i u životu, dešavaju usponi i padovi, što je prisutno i sa crno-belima.

„Na žalost, dominacija Partizana je prekinuta pre nekoliko godina, ali mislim da će se klub vratiti na staze uspeha. Mislim da je ta dinamika gore-dole morala da se desi. Nisi mogao čitav život da budeš najbolji, potreban je balans. Smatram da je Crvena zvezda zasluženo bila najbolja prethodnih godina, imala je odlične rezultate u Evroligi, ali se meni se čini da su oni više fudbalska publika, dok Partizan ima pravu košarkašku publiku.”

Član Nevernih beba ističe da Partizan zaslužuje da bude redovan učesnik Evrolige, jer iza sebe ima tradiciju, navijače i rezultate.

„Partizan pripada Evroligi, po tradiciji, navijačima, pa i rezultatima koji su napravljeni prethodnih godina, ali i decenija, ali i igračima koji su igrali za klub. Kad god igrači protivničke ekipe izlazili u Pioniru, sa velikim poštovanjem su gledali ko se nalazi u prvom redu, koje su to bile veličine. Kad oni to vide, njima je sve jasno gde su došli. Pionir je košarkaski hram.”

Milan Đurđević ima posebne empatije prema košarkašima koji su igrali u eri trenera Duška Vujoševića.

„Od Jana Veselog, Lovernja, Bertansa, Milosavljevića, Lučića. Oni su svoje srce ostavljali na terenu, ne 100 odsto, već 300 odsto. Tu je i Bogdan Bogdanović, koji je nešto posebno. Reč je o jednom od najboljih igrača na svetu, fenomenalan košarkaš.”

Sa posebnom pažnjom danas se prate igre Nikole Jokića, koga je upravo Mega u ABA Ligi iznedrila i pretvorila u NBA super zvezdu.

„Jokić je vrhunski igrač, ali moram da priznam da sam ga gledao samo nekoliko puta uživo. Jednom prilikom Duda Ivković mi je rekao za njega, da ako bude mogao da "premesti" neke stvari u glavi da će biti najbolji. To mi je izgledalo malo čudno, ali očigledno da je Duda bio totalno u pravu”, zaključuje Đurđević.

Izvor: Telegraf.rs