Vanja Marinkovic: „Dobra lekcija za budućnost” (INTERVJU)

„Napredak je očigledan, pokazali smo da smo sada ozbiljna ekipa”, počinje svoj intervju bek Partizana. 

FOTO: KK Partizan
Kada se baci pogled na prethodnu sezonu, kada je Partizan bio jedini tim Evrokupa sa samo jednom zabeleženom pobedom (1-9), učinkom u ovoj takmičarskoj godini u klubu iz Humske moraju da budu zadovoljni. Skor 4-6 u grupi, potom prolazak u top 16 fazu (2-4), u kojoj su dve lopte odlučile da ne uđu među osam najboljih, daju nadu crno-belima da posle sušnih godina za njih dolaze bolji dani...

„Na kraju se ispostavilo da smo našim lošim postupcima izgubili šansu za četvrtfinale. Napredak je očigledan, jer smo ovog puta držali stvari u svojim rukama i zavisili smo od nas samih. Nažalost, to nismo iskoristili, ali smo naučili lekcije za naredne godine. Definitivno je uspeh doći na korak do Top8 faze Evrokupa”.

Jedini težak poraz Trinkijerijev tim doživeo je u poslednjem kolu, u meču sa Albom, koji nije imao rezultatski značaj (97:74). Na svim ostalim duelima protivnici nisu mogli lako da upišu recku, kao u sezoni 2017-2018.

„Odlične ekipe su učestvovale. Imali smo jaku grupu u obe faze takmičenja. Falilo nam je malo više fokusa u odlučujućim trenucima. Imamo mnogo mladih igrača, pa je nedostajalo i iskustva da se neke situacije reše drugačije i da rasplet u top 16 bude bolji”.

Veliki trijumf za sve u crno-belom taboru, bez obzira na eliminaciju, sigurno je povratak navijača u „Pionir”. Ambijent u kome su se igrale utakmice po mnogo čemu je podsećao na slavne evroligaške dane.

„Prošle godine je na Evrokupu bila poluprazna hala, a sada svaki put preko 6.500 gledalaca. I to govori o napretku igre, kluba... Mislim da će i u nastavku sezone biti tako, jer su navijači vratili poverenje u nas. Sigurno da će nastaviti da dolaze i na ABA ligu i sve ostale mečeve do kraja”, sa razlogom je ubeđen Vanja Marinković da će verna publika ostati uz njih i pored silaska za evropske pozornice.

Prave bitke tek čekaju Partizan na domaćoj sceni. Prva naredna je sa ekipom Budućnosti, u derbiju ABA lige („Pionir”, nedelja 19:00), a onda je na redu odbrana trofeja na Kupu Radivoja Koraća u Nišu (14-17. februar).

„Budućnost je ozbiljna abaligaška ekipa i dobar evroligaški tim, tako da neće biti ni malo lako. Doveli su NBA pojačanja, igraju dobro... Ali naša prednost će biti domaći teren, koji nam mnogo znači ove sezone”, kaže Vanja.