Velika šansa za malog Fiću!

Crno-beli utakmicom protiv Mladosti iz Doboja (15:00 časova) završavaju pripreme u Turskoj.

FOTO: FK Partizan
Juče ruski, danas bosanskohercegovački premijerligaš. U razmaku od 24 sata odigraće Partizan dve kontrolne utakmice i posle remija sa Krila Sovjetov (0:0) tražiće lep oproštaj od Turske u duelu sa Mladosti iz Doboja (15 časova, TV Arenasport ili TV Partizan).

Biće to poslednji filter za ulazak u ekipu Zorana Mirkovića, mada sam šef struke potencira kako ne mora da znači da će današnji starteri biti akteri meča 16. februara na prolećnoj premijeri u Bačkoj Palanci. Sa druge strane, tokom dvonedeljnog boravka u regiji Belek iskristalisao se najbolji sastav u ovom trenutku, očekuje se da meč sa šestopasiranim timom na tabeli Premijer lige BiH počnu:

Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović, Zakarić, Stevanović - Nikolić, Rikardo

U odnosu na ekipu koja je igrala veći deo jesenje sezone evidentno je nekoliko promena. Uglavnom prinudnih. U timu više nema Marka Jankovića (prodat italijanskom SPAL-u), pravo igranja prve takmičarske utakmice u 2019. nemaju ni Slobodan Urošević (suspenzija protiv Mačve) i Danilo Pantić (kartoni), zbog čega je stručni štab prinuđen da pribegne alternativnim rešenjima. Kako sad stvari stoje, poziciju levog beka pokriće Nemanja G. Miletić, trenutno u prednosti u odnosu na Zlatana Šehovića, dok će u ofanzivi, na mestu levog krila ili u centrali veznog reda da dejstvuje mladi Filip Stevanović.

Reč je o 16-godišnjem vezisti, debitantu na superligaškom gostovanju Radu, vrlo zapaženom tokom priprema, kome se „otvorilo” da ne samo bude uz prvi tim, već i na najbolji način iskoristi povrede Pantića i Đorđa Ivanovića (Ahilove tetive) i nametne se kao jedno od rešenja u ofanzivi. Fića Stevanović je bio starter na tri od dosadašnje četiri provere, a saznanje da roviti Musa Ndžai nije u prvom planu, bar ne u ovom času, omogućava mu da bude baš blizu početnih 11.

Duel sa Mladosti trebalo bi da pokaže može li Partizan u generalnoj probi da se raspuca (zasad samo dva gola na pripremama) ukoliko prvi put zajedno ove zime zaigraju Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš i da li je sposoban opet da ne primi gol, čime bi potvrdio opredeljene o čvrstom i organizovanom fudbalu ispred svog šesnaesterca.