Fudbaler iz Gane na radaru Partizana! (VIDEO)

Fudbaler je bio na meti crno-belih i leta 2016. ali je, umesto u Humskoj, karijeru nastavio u Turskoj.

FOTO: FK Cukaricki
Desno krilo Čukaričkog – Samuel Ovusu (23) jedan je od fudbalera koji se nalaze na radaru Partizana za predstojeći letnji prelazni rok. Crno-beli planiraju rekonstrukciju tima, a igrač iz Gane je ostavio jak utisak na čelnike kluba iz Humske na nedavnim mečevima dva tima u Superligi Srbije.

Iako još uvek nije poznato ko će realizovati transfere Partizana tokom letnje pijace, jer je odlaskom Ivice Ilieva pozicija sportskog direktora upražnjena, nekakvi planovi o angažovanju fudbalera postoje i verovatno će ih inicirati trener Savo Milošević. Ukoliko se, naravno, ne imenuje novi šef sportskog sektora.

Ovusu je, rekosmo već, ostavio odličan utisak na crno-bele u nedavnim mečevima, posebno u onom odigranom u regularnom delu Superlige (3:2) kada je bukvalno pocepao odbranu tima iz Humske.

Ipak, kako se radi o fudbaleru koji ima važeći ugovor sa brđanima i to do juna 2020. godine, pa je logično da bi Partizan, u slučaju da krene u realizaciju posla, morao da plati obeštećenje, a ono nije malo.

Kako se može čuti, Čukarički ceni fudbalera na oko milion evra, što je u trenutnim okolnostima misaona imenica za branioca Kupa Srbije.

Inače, nije prvi put da se ime Samuela Ovusua dovodi u kontekst sa Partizanom, pošto je fudbaler iz Gane bio na meti crno-belih i leta 2016. godine, kada je ne klupi crno-belih bio Ivan Tomić. Ovusu je tada skautiran kao igrač Radnika iz Surdulice i trebalo je da predstavlja alternativu sa klupe za Marka Jankovića i Leonarda, koji je takođe stigao upravo u tom periodu.

Ipak, Radnik je tada tražio previsoku cenu za obeštećenje, a i Partizan je imao još nekoliko igrača na krilnim pozicijama, pa je Ovusu karijeru nastavio u turskom Genčlerbirligiju, gde se nije proslavio. U Čukarički se vratio leta 2017. kao slobodan igrač, a ove sezone igra u zaista dobroj formi i Partizan nije jedini koji bi da vidi Ovusua u svojim redovima.


Izvor: Telegraf.rs