Ima li Partizan šanse da zadrži Rikarda? Evo šta on planira!

Najbolji strelac Partizana pokazao se kao pun pogodak sada već bivšeg sportskog direktora Ivice Ilieva. Šta će se dogoditi na leto?

FOTO: FK Partizan
Rezultatski, Partizan ima očajnu sezonu, još jedino osvajanje Kupa bi moglo donekle da popravi utisak, ali postoji i nešto što može veoma da raduje sve u klubu, kao i navijače Partizana.

Pre svega, to je afirmacija pojedinih mladih igrača, poput Strahinje Pavlovića, nešto ranije i Svetozara Markovića, ali i odlična golgeterska forma Rikarda Gomeša tokom čitave sezone.

Do sada, Partizanov napadač je odigrao 43 utakmice za crno-bele, postigao je 23 gola, uz tri asistencije, a da je malo manje bio sebičan u nekim važnim situacijama pred protivničkim golom, ovih asistencija je moglo da bude mnogo više.

Bilo kako bilo, u Humskoj su veoma zadovoljni njegovim učinkom, zimus su odbijali primamljive ponude za fudbalera sa Zelenortskih Ostrva, a mogu li i na leto da učine isto?

Šta Rikardo planira, otkrio je u prazničnom izdanju Žurnala.

„Imam ugovor do 2021. godine, tako da su moje misli vezane za Partizan. Mada, znam, u fudbalu je sve moguće, ali za sada sam 100 odsto fokusiran na Partizan.

Hajde da pokušamo da završimo sezonu na najbolji način, pa onda da planiramo budućnost”, istakao je Gomeš.

Najnoviji pogodak za Partizan postigao je u 160. večitom derbiju na Marakani, ovoga puta iz jedanaesterca, ali to je bilo dovoljno samo da crno-beli ublaže poraz (2:1). Ipak, njegovi zemljaci sa Zelenortskih Ostrva slavili su i ovaj Rikardov pogodak.

„Da, moj novi gol za Partizan protiv Crvene zvezde zavredeo je pažnju i proslavljen je na Zelenortskim Ostrvima. Moji zemljaci uveliko prate i podržavaju Partizan i znaju koliko nam je derbi važan”, objašnjava Partizanov golgeter.

Izvor: Sportske.net