Ostoja otvoreno o dugovanjima Partizana, strancima i finalu ABA lige!

Prvi čovek crno-belih istakao da će se klub držati svoje filozofije bez obzira na rezultat.

FOTO: KK Partizan NIS
Košarkaši Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu na startu Superlige gde je stradala Mega.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović bio je zadovoljan izdanjem pulena Andree Trinkijerija i činjenicom da je mnogo mladih igrača dobilo priliku da zaigra.

„Ponekad igrate protiv neke ekipe i ne znate da li ste u Americi ili Beogradu, jer je na terenu cela američka petorka. Mi nećemo tako. Prioritet su nam naši momci, pa po cenu da nikada ne napravimo rezultat. Ovo je ipak Srbija, zemlja košarke”, kazao je on u intervjuu za Kurir.

Mijailović je progovorio i potencijalnom povratku Dragana Milosavljevića.

„Bilo bi mi drago da se vrati, ali ne zavisi sve od nas. To je pravac koji je zacrtao i stručni štab. Lončar i Trinkijeri se jako dobro razumeju u svojoj posao i to ću poštovati. A od njih ću tražiti odgovornost.”

Potom je diskutovao i o najbolnijoj temi - dugovanjima.

„Ove godine smo vratili 1.100.000 evra starog duga, a to su diskontovana potraživanja iz prethodnih godina. Samo za sudski postupak Bori Beravsu iz 2008. smo nedavno platili 6.000.000 dinara. Sa tim milionom, naš igrački kadar sa stručnim štabom bi koštao oko 2.500.000 evra.

Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podeljena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo banku koja sada nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznorazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca”, smatra Ostojić koji se ogradio od dešavanja u finalu ABA lige.

„Tako nešto nisam video nigde u Evropi. Mi nikada nećemo da budemo deo toga, jer šteti svima. Taman da nikada ne napravimo uspeh.”

Kompletan intervju s Ostojom Mijailovićem možete pronaći u štampanom izdanju Kurira.