Vučelić odgovorio Karadžiču: Tole zajmio sa kamatom!

Prvi čovek Partizana Milorad Vučelić reagovao je večeras na izjave Tomislava Karadžića u kojima je nekadašnji predsednik FSS izrazio bojazan da Partizanu preti stečaj, kao i da je spreman da pomogne klubu na čijem je čelu svojevremeno bio.

FOTO: FK Partizan
„Morao sam da se oglasim zbog ovih učestalih laži da bi se pojedinci opustili, smirili i mirno proveli uskršnje i prvomajske praznike”, istakao je Vučelić.

On je podsetio da je uprava Partizana na čijem je čelu nedavno uspela da vrati stadion u Humskoj u vlasništvo kluba, a primetio je i da slične zabrinutosti za opasnost od stečaja nije bilo dok je aktuelna uprava Partizana nedavno obezbeđivala 3.6 miliona evra za dobijanje evro-licence ovog proleća. S tim u vezi, otkrio je i odakle Partizanu taj novac.

„Isplatili smo redovne plate. Sredinom aprila 90 odsto igrača je dobilo aprilske plate. A uz to trebalo bi pomenuti da od tih 3.600.000 evra za obezbeđivanje evrolicence ništa nije regulisano od transfera, već smo kao uprava uspeli da obezbedimo sredstva što i jeste posao čelnika”, objašnjava Vučelić.

Dodatnu reakciju Vučelić je imao i na Karadžićevu konstataciju kako je u vreme njegovog mandata novac u Partizan stizao i kao gest dobre volje pojedinih ljudi koji su želeli da pomognu klubu, a da toga sada nema.

„Laž koja kruži veoma dugo glasi da su na Upravnom odboru koji je vodio Tomislav Karadžić pronađeni milioni za pomoć klubu.

Partizanu otkako postoji kapitalizam niko nije dao ni dinar na poklon, davane su samo pozajmice i uzimane menice. Samo je jedan čovek na kraju oprostio 93.000 evra, a taj jedan čovek nije Tomislav Karadžić'', istakao je Vučelić i dodao da je Karadžić posle odlaska iz Partizana u FSS '' naplatio sve pozajmice koje je dao klubu, a jedna od njih je bila i sa kamatom”.

Izvor: Sportske.net