Gluplje ne može: Poslednji ples Saše Ilića pred praznim tribinama u Humskoj!

Mnogo je nelogičnih i naopako postavljenih stvari bilo poslednjih godina u Humskoj 1, ali ovakva, ako se desi, prevazići će sve ludosti koje smo gledali. Saša Ilić, legendarni kapiten Partizana, odlazi u penziju, a poslednju utakmicu na stadionu na kojem je fudbalski prohodao, odigraće - pred praznim tribinama!

FOTO: FK Partizan
Kao u nekom skeču Monti Pajtonovaca, čoveka koji je rekorder kluba po broju odigranih utakmica, a skupio je skoro 900 na svim frontovima, koji je osvojio 11 titula prvaka i šest kupova u crno-belom dresu, koji je odigrao 19 sezona u redovima Parnog valjka, neće u penziju ispratiti vatromet, pokloni, pesme s tribina, ovacije, poneka suza, špalir saigrača, već - tišina.

Grobari nisu mnogo razmišljali unapred kada su zapevali u Novom Sadu čuvenu uvredljivu pesmu na račun protivnika. Za isto delo samo pre dva meseca Partizan je kažnjen na isti način – suspenzijom stadiona. Ispada da su sami sebi napravili medveđu uslugu: niti će pozdraviti kapitena Ilića na odlasku u penziju, niti će održati performans protiv uprave, koji su danima najavljivali.

Poslednja šansa je bila da se finale Kupa igra na stadionu u Humskoj, ali je propala posle žreba u Fudbalskom savezu Srbije, jer je žreb stao uz Crvenu zvezdu. Poslednji meč u sezoni i u karijeri za Ilića igraće se na Marakani.

Prema tome, Ilić kapiten, kako mu godinama skandiraju Grobari, u tišini Humske 1 otići će poslednji put sa terena na kojem se proslavio. Na kojem je prve velike aplauze sa krcatih tribina dobio u jesen 1997. kada je Draganu Isailoviću gurnuo loptu za gol i pobedu kroz odbranu Kroacije.

A, možda ni Saša ne bi voleo drugačije... Tokom cele karijere voleo je da bude u drugom planu, da izbegne pompu kad god je to moguće, pa čak i danas, kada bi u Partizanu voleli da mu organizuju oproštajnu utakmicu, koju odavno niko drugi nije dobio. Ilić tu temu izbegava i čeka da vreme iscuri bez konačnog odgovora.

Bilo je u istoriji Partizana većih igrača od Saše Ilića, ali on je ostao kao simbol jednog vremena u Humskoj, kao uzor mladim igračima šta znači nositi crno-beli dres. Čak je na poslednjem večitom derbiju dobio pozdravnu poruku i od navijača Crvene zvezde, što se nikada do sada, bar ne na taj način, nije dogodilo.

I umesto poslednjeg plesa na terenu Humske 1, gde bi bilo logično da i ulaz bude besplatan, da što više navijača pozdravi legendu na odlasku penziju, biće - muk.

Ako se na ovakav način Saša Ilić oprosti od Humske 1, utakmicom bez publike, biće to, bez konkurencije, najgluplja stvar koja se desila Partizanu u poslednjih 30 godina.

Izvor: mozzartsport.com