Izgovora nema, odlazi Sale - svi u Humsku!

Navijači Partizana pred velikim ispitom u nedelju. Legendarni kapiten je zaslužio veličanstven oproštaj.

FOTO: FK Partizan
„Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan”, reči su pesme koja se godinama orila na Partizanovim utakmicama.

Slušao je Sale Grobare, odlagao svoj oproštaj od aktivnog igranja, pomerao ga iz godine u godinu, sve dok nije došao čas da sa 42 kaže „e, sada je dosta, kraj”.

Za istinskog navijača Partizana u nedelju neće postojati izgovor da dođe u Humsku i poslednji put aplauzom i pesmom pozdravi legendu kluba i srpskog fudbalu – Sašu Ilića.

Sve podele među navijačima, nezadovoljstva zbog rada uprave i ostvarenih rezultata u sezoni na izmaku, jednostavno za sve kojima je crno-bela boja u srcu, moraju ostati po strani. Rezultat će u nedelju biti u drugom planu, nimalo bitan za oba kluba, ali će dan kada je Saša Ilić odigrao poslednji prvenstveni meč, kada je stao na korak od rekorda Envera Marića, ući u istoriju i večno pamtiti.

Niko nikada kao Sale - 874!

Toliko je Saša odigrao utakmica za Partizan, u nedelju će upisati 875, a u četvrtak, u finalu Kupa protiv Crvene zvezde, klupski rekord verovatno podići na nedostižnih 876!

Biće to nedelja kada je otišao Saša!

Te majske nedelje dolazi Proleter, Partizan daleko od vrha, ali opet će Humska biti puna. Biće i klinaca koji će se čuditi suzama starijih. I oni koji ne budu imali 22 dinara lako će se provući pored redara, tog dana ih niko neće dirati.

FOTO: FK Partizan
Sve će ličiti na pesmu Zabranjenog pušenja, jer je Sale i sarajevskog golgetera Hasea nadmašio na večnoj listi. 

Asim Ferhatović je sada treći, a tek nekoliko utakmica nedostajalo je čuvenoj Partizanovoj dvadesetdvojci da prestigne legendarnog golmana Marića i postane fudbaler sa najviše odigranih prvenstvenih mečeva. Verovatno bi i taj rekord Sale srušio da je više igrao ove sezone. Ali, ko za to još mari…

U nedelju će navijači Partizana - zabranjeni, neutralni, partizanovci, Grobari s juga, svi kolektivno biti na velikom ispitu. Prvi zadatak će im biti da ispune tribine, a drugi da zajedničkom pesmom isprate u penziju jednu od najvećih legendi Partizana, fudbalera koji im je doneo 11 titula i tek nešto manje kupova (u četvrtak igra za sedmi).

Ako je neko zaslužio pune stadion i veličanstven oproštaj, onda je to svakako Saša Ilić.

Izvor: Mondo.rs