Mark Valijente pred odlaskom iz Partizana!

Spreman i jedna od zamena.

FOTO: FK Partizan
Iskusni štoper, koji je proveo godinu dana u Humskoj i ostavio više nego pristojan utisak, nije u planovima stručnog štaba za narednu sezonu, pa se trenutno traži najbezbolniji model za raskid saradnje. U kojoj će formi to biti, hoće li Valijente otići za obeštećenje s obzirom da je ugovorom vezan za klub od juna 2020. ili čistih papira, kao što se dešavalo u bliskoj prošlosti sa igračima koji su opraštali dugove, tek bi trebalo da se odluči, ali je jasno da Savo Milošević ima drugačije planove kad je izgled defanzivne linije u pitanju. Uostalom, Valijente nije bio akter ni revanša polufinala Kupa sa Radničkim, ni nedavne završne borbe zsa trofej, sa Crvenom zvezdom.

Prema određenim informacijama, strateg Parnog valjka nije zagovornik ideje da ispred golmana Vladmira Stojkovića igraju stranci. Ne zbog toga što ima nešto protiv fudbalera iz uvoza, već što kvotu na legionare (prema propisima Superlige najviše četvorica na terenu) želi da potroši na igrače iz ofanziovnog dela tima: krila, centralnog veznog i napadača. Ili više njih.

Zato je opredeljenje da Mark Valijente bude na neki način žrtvovan zarad novajlija, igrača koji bi trebalo da donesu kreativnost, brzinu i golove. To, naravno, ne znači da će odbrana da trpi, plan je crno-belih da ojačaju sve četiri pozicije, kako bekovske, tako štoperske. Već su počela da se vrte neka imena, a jedno od njih je dobro poznato ovdašnjoj javnosti. Reč je o Urošu Vitasu, nekadašnjem mladom reprezenativcu Srbije, trenutno pod ugovorom sa Irtišom iz Pavlodara.

Vitasu ugovor sa kazahstanskim klubom ističe u decembru, međutim, postoji obostrana želja za angažmanom i deluje da bi posao mogao uskoro da se privede kraju. S tim da će, mimo bivšeg prvotimca Rada, Genta i Mehelena, Partizan pokušati da angažuje i neko jače ime.

Prelazni rok ionako se tek zahuktava.

Izvor: Mozzartsport.com