Mijailović: Selimo se u Arenu, ima nade za Evroligu!

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio je da bi klub iz Humske sledeće sezone većinu utakmica mogao da igra u Štark areni.

FOTO: KK Partizan NIS
Prvi čovek kluba iz Humske ističe i da Partizan nije odustao od trke za dobijanje specijalne pozivnice za Evroligu, kao i da je finansijska situacija mnogo bolja.

„Naša gledanost u ABA ligi je 6.000 ljudi po utakmici. To je dobar podatak za Partizan i Partizanove navijače. Dešavalo nam se da u Pioniru ne možemo da primimo sve koji su želeli da gledaju utakmice. Ove godine ćemo ozbiljno razmotriti da većinu mečeva igramo u Areni”, izjavio je Mijailović za Elta televiziju.

U Humskoj i dalje rade na dobijanju pozivnice za Evroligu.

„To je ozbiljan proces i mi u njemu učestvujemo. Sigurno da ima nade i da ima šanse, ali u ovom trenutku ne mogu da kažem ništa konkretno. Ne želim nikome da dajem lažnu nadu jer je Evroliga ozbiljna kompanija, imaju svoje procese i procedure. Sve što bih rekao pre završetka svih nacionalnih takmičenja bilo bi smešno i neozbiljno sa moje strane.”

Mijailović je naveo i da Partizanov prioritet nije da napadne Crvenu zvezdu, koja godinama dominira u regionalnoj ligi i prvenstvu Srbije.

„Naš prioritet je da se vratimo na staze stare slave i da igramo i osvajamo Evroligu. Sledeće sezone će nam biti lakše jer dugujemo manje novca i moći ćemo da ulažemo većinu naših prihoda u budući tim. Ulagaćemo u razvoj Partizana, a ne u prošlost. Kada sam došao u Partizan rekao sam da će biti potrebno dve godine da stanemo na nage, a kada stanemo na noge onda mnogo dalje vidimo”, poručio je Mijailović.

Crno-beli imaju maksimalan učinak u grupi B Superlige Srbije, a u četvrtak u 8. kolu gostuju Dinamiku od 18 časova.

Izvor: rs.n1info.com