Novica Veličković: Drago mi je da sam deo istorije Partizana!

Veličković otkrio šanse da postane igrač sa najvećim brojem utakmica u klubu.

FOTO: KK Partizan
Drugu godinu za redom, a sve u cilju promocije Fajnal fora u Evrolige koji se igra u Vitoriji, na platou ispred Ušća organizovana je besplatna školica košarke u kojoj je jedan od mentora i trenera bio i košarkaš Partizana Novica Veličković.

Krilnom centru crno-beih rad sa najmlađima nije pao ni malo teško.

„Ovo su najbitniji momenti kod svakog deteta. Deca zaista moraju da zavole sve ovo. Sport u osnovi mora da se voli, tako kasnije deca odluče šta hoće. Meni lično je zadovoljstvo što sam ovde i što se družim sa njima.”

U nedelju sa igra finale Evrolige pa je Novica iz svog ugla prokomentarisao favorita, koa i igre Vase Micića koji ove sezone briljira u dresu Efesa.

„Pratim Fener i Real najviše kroz Evroligu i lično sam želeo te dve ekipe u finalu. Sam Fajnal for ne nosi favorita, jer svih 40 minuta se igra i nema nazad. Efes je odigrao stvarno odličnu utakmicu. Napadački su možda i najkonkretniji tim. vasa se izkristalisao u jednog od glavnih igrača tima. Sigurno mu je značila saradnja sa Šarunasom prošle godine. Drago mi je zbog njega, odlično gura kroz sezonu.”

Novica je odigrao 445. mečeva u karijeri za crno-bele, a jedan manje ima još jedno veliko ime - Dušan Kecman. Ipak, idalje je neprikosnoven bivši dugogodišnji kapiten Petar Božić sa 471 utakmicom u dresu Partizana.

„Ja planova nemam. Meni sve to znači. Sa 15 godina sam došao u Partizan. Prošao sam dosta toga. Bio sam i kada je bilo šampionsko razpoloženje i kada nije išlo, kada je bilo teško.Drago mi je da mogu da se nađem u tim brojkama i da to ostane zapisano. Planove ne znam, ali sigurno je da nemam još 5, 6 godina da igram. Što pre to bolje.”

Izvor: Telegraf.rs