Ostoja Mijailović: Partizan više neće niko šikanirati! (INTERVJU)

Odlaganje skupština ABA posle svih skandala u finalu, sastanak u Zagrebu, izjave predsedavajućeg lige, čelnika ligaša, ali i saopštenje Partizana, učinili su da Ostoju Mijailovića pitamo za komentar aktuelnosti i zbog čega se Partizan, čiji je predsednik, uopšte oglašavao.


„Ne želimo da iko manipuliše Partizanom, niti nas svrstava uz bilo koju zaraćenu stranu u ličnom sukobu predsednika dva kluba. U njihovom medijskom i pljuvanju na parketu i iz prvih redova, koje se prenelo na navijače, čak i narode, najviše su ispaštali nedužni igrači i treneri, te ugled ABA lige, koju je Partizan najviše osvajao i u kojoj je godinama najgledaniji tim”, poručio je Mijailović za Blicsport.

Šta dalje?

„Partizan je uz Cibonu, jedini od ABA ligaša bio prvak Evrope. Jedini je igrao fajnal-for od kada je Evroliga preuzela takmičenje od FIBA, a plasmanom na svoj četvrti fajnal-for, te 2010. godine najviše i doprineo statusu ABA u Evropi. Uprkos tome najtrofejniji klub Srbije i regionalne lige, nema adekvatan status u njoj. Kažnjavani smo drakonski, po dvostrukim aršinima za mnogo manje prestupe navijača od onih u finalu, posebno “benigne” i moje i izjave našeg trenera u odnosu šta smo sve slušali. I to od nadležnih, koje su zajedno postavljali upravo oni koji sada međusobno ratuju i nekažnjeno blate.”

Šta ćete preduzeti?

„Partizan će štititi isključivo i jedino svoje interese. Jedini je bio uslovljen Evroligom sa ulaskom u ABA. Jedini je na terenu izborene godine ugovora Evrolige kasnije gubio i još što šta. Oni koji manipulišu pominjanjem “nacionalnih košarkaških interesa”, zaboravljaju da je za njih zadužen KSS, koga neprekidno preko istih tih medija blate, za razliku od svih predsednika Partizana i pre mene, koji su poštovali Savez i po cenu štete kluba. Od odbijanja ponuđenog trogodišnjeg ugovora za ulazak u ULEB, neuzimanja paketa akcija ABA, uz izbor sa kime ćemo ući u regionalnu ligu, do nedavnog ultimatuma igranja FIBA Lige šampiona umesto Evrokupa, navodno zbog reprezentacije.”

Šta ondal očekujete od skupštine ABA jtd 24. maja u Banjaluci, kakve promene?

„Partizan nije konsultovan ni kada su birani organi stare ABA lige u koju su Zvezda i originalni FMP otišli sami sa Crnogorcima, Hrvatima i Slovencima, a ni nedavno nove ABA jtd. Partizan nema za razliku od tri najveća konkurenta “svoj kadar” ni na mestu sportskog, poslovnog, ili direktora marketinga, niti komesara za delegiranje, ili ocenjivanje arbitara, disciplinskog sudiju. Više nećemo ćutati, niti dozvoliti da Partizan ponovo bude šikaniran ili ignorisan, marginalizovan ili korišćen za tuđe ratove, već gledati svoje interese. Samo to ćemo činiti na skupštini ABA, ne po sastancima ili naručenim TV gostovanjima koje gledamo po Srbiji, Crnoj Gori ili Hrvatskoj.”

Navijači Partizana vam zameraju da ste isuviše blagi, mirotvorni, da to u regiji ne prolazi. Mnogi i što niste otišli na zagrebački sastanak?

„Naši navijači treba da znaju da nam prioritet nije spletkarenje, revanšizam, manipulicije ili blaćenje po sastancima i medijma, već aktivnosti na dobijanju pozivnice za Evroligu. Na to smo fokusirani kao i na Superligu, ma koliko je pojedini godinama, sa svojim marionetama devastirali”, zaključio je Mijailović.

Izvor: Blic.rs