Partizan ima gol prednosti i blagi je favorit u večerašnjem duelu! (SASTAV) (FOTO)

Pre dve godine išao je u Niš po jedan trofej, sad stiže da prokrči stazu ka drugom. Manje vrednom, međutim, imajući u vidu okolnosti u i oko kluba bitnom po više osnova. Partizan će na jugu države pokušati da odbrani prednost iz prvog duela polufinala Kupa Srbije i utaba put ka povratku na Čair već za osam dana, da na njemu, u poslednjoj utakmici sezone, podigne pehar.

FOTO: FK Partizan
Partizan će večeras (20 časova, TV Arenasport 1, TV O2) pokušati da uđe u peto uzastopno finale kupa, poslednja tri je i osvojio, a činjenica koja bi mogla da mu olakša pripemu meča, bar sa psihološkog stanovišta, leži u saznanju da je tokom vikenda u Novom Sadu osigurao mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Opet, bitno je hoće li početi 11. Ili 25. jula, što je privilegija kakvu donosi osvajanje Kupa, pa je jasno da je ulog veliki.

Što se sastava tiče, očekuje se da trener Savo Milošević izbaci na talon sve adute od prvog minuta. Mada je znao u bliskoj prošlosti da kombinuje, ovoga puta važnost meča je takva da nema prostora za kalkulacije, pa se očekuje najjači tim Partizana. Jedino je iz stroja ispao povređeni Nemanja Nikolić, zbog čega bi u manevru iza napadača Rikarda Gomeša, čiji gol je presudio pre mesec dana, trebalo da dejstvuje Danilo Pantić, a po bokovima Zoran Tošić i Goran Zakarić. Uz ogradu da je moguće da u poslednje vreme sve korisniji Đorđe Ivanović uskoči na poziciju levog krila umesto Zakarića. U odbrani, ispred golmana Stojkovića, očekuju se Nemanja R. Miletić, Valijente, Pavlović i Urošević, sa zadatkom da spreče brzanjce poput Ranđelovića, Grbića i golgetera Haskića, koji su tokom sezone namučili crno-bele. Na sredini standardni tandem Zdjelar - Šćekić.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Pantić, Zakarić - Rikardo.