Partizan - Jedan potpis, jedan rastanak i golman koji je upravo saznao da ga crno-beli žele!

Uz jedno iščekivanje koje traje još od finala Kupa.

FOTO: FK Partizan
Danas je tačno nedelju dana od Partizanovog trijumfa na stadionu Rajko Mitić, a ono što je odmah posle finala Kupa najavljeno, da će štoper Bojan Ostojić tokom ove sedmice produžiti ugovor sa crno-belima, i dalje se iščekuje.

Ipak, s obzirom da je trener Savo Milošević jasno i glasno istakao da na 35. godišnjeg štopera i dalje računa, bez obzira što mu je istekao ugovor i što i sam Ostojić ima želju da ostane u Partizanu, ne bi trebalo očekivati da uprava bude prepreka ostvarivanju tog cilja.

Šta još ima novo u Partizanu ovih dana?

Jedno ime bi trebalo zapamtiti, u pitanju je 15. godišnji napadač Vanja Vlahović sa kojim je Partizan, prema saznanjima Žurnala potpisao profesionalni ugovor koji će važiti do 23. marta 2022. godine.

Vlahović pripada Partizanovoj generaciji 2004, a posebno se istakao aprila prošle godine, kada su crno-beli, u konkurenciji 24 ekipe iz 11 zemalja, osvojili prestižni turnir za mlađe kategorije Gallini World Cup 2017 u italijanskom Pordenoneu.

Partizan je na tom turniru postigao ukupno 23 gola, a od toga je čak 13 postigao Vanja Vlahović koji je tada bio i najbolji strelac turnira.

Njegov razvoj će se u narednim godinama još više pratiti, a ovaj ugovor  bi trebalo da bude i njegov dodatni motiv da iz godine u godinu bude sve bolji i efikasniji.

Istovremeno, crno-beli su se rastali sa jednim od svojih stranaca. U pitanju je Salu Draman, čiji je sam dolazak bio nekako misteriozan, nije bio ni zvanično promovisan, a za svoju šansu borio se u Teleoptiku.

Ali, tokom proleća on je napustio Optičare i potom i zvanično, sporazumno okončao kratku epizodu u Beogradu,

I konačno, vest koja bi takođe mogla da zainteresuje navijače Partizana jeste interesovanje crno-belih za talentovanog golmana Mladosti iz Lučana, Dragana Rosića, momka koji se, između ostalog, ovog proleća istakao i odbranjenim penalima Rikardu iz Partizana i Benu iz Crvene zvezde.

Informacija da ga Partizan želi ga je prilično iznenadila, ako je suditi po njegovoj reakciji u izjavi za današnji Žurnal.

„Prvi put čujem da sam na listi želja crno-belih”, priznao je Rosić, i dodao da nema menadžera, da se klub za sve pita, ali i da mu je želja da se okuša u nekoj jačoj ligi.

Izvor: Sportske.net