Partizanov trener ima želju: Dovedite mi Vitasa! (VIDEO)

Crno-beli imaju nameru da vrate u svoje redove nekadašnjeg fudbalera Rada, koji je deo školovanja proveo i u Humskoj


Partizan će tokom letnjeg prelaznog roka, ako sve bude išlo po planu, izvršiti kompletan remont prvog tima, o čemu smo već i pisali, a poseban akcenat će biti stavljen na odbranu, gde će biti angažovani igrači na sve četiri pozicije. Jedna od želja trenera Save Miloševića na mestu centralnog defanzivca je - Uroš Vitas (26), trenutno fudbaler Irtiša iz Pavlodara, prenosi Telegraf.

Vitas nije nepoznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti i nije prvi put da mu se ime vezuje za crno-bele u prelaznom roku, jer je nekoliko puta bio i predmet interesovanja kluba iz Humske, a i nuđen je od strane menadžera.

Ipak, u minulih godinu i po dana mu se pomalo izgubio trag, tim pre što je u belgijskom Mehelenu doživeo povredu ukršenih ligamenata kolena, te je tuži vremenski period proveo u oporavku i traženju nove sredine.

U februaru je potpisao ugovor sa pomenutim kazahstanskim Irtišom i on važi do decembra meseca, što je crno-bele, na insistiranje struke, i navelo da posegnu za njegovim angažovanjem.

Uroš Vitas je ponikao u omladinskoj školi Radnićkog iz Niša, odakle je prešao u Partizan, a zatim u Rad, gde je i dospeo do prvog tima i prvog prvog profesionalnog ugovora. Pre tri godine je prešao u redove belgijskog Genta za sumu od 500.000 evra, da bi ga potom kupio Mehelen, za koji je odigrao 44 utakmice i postigao šest golova pre nego što se povredio. Posle oporavka postao je član Irtiša, a bio je svojevremeno deo omladinske i mlade reprezentacije Srbije.

Vitas se bolje služi desnom nogom, mada mu nije bilo strano da igra i na mestu levog štopera. Ostaje da vidi kako će fudbaler i Partizan rešiti pitanje njegovog statusa, odnosno važećeg ugovora u Kazahstanu.


Izvor: Telegraf.rs