Pušica presrećan zbog povratka u Partizan!

Teško je bilo u Americi, ali se sad sve isplatilo. Drago mi je što sam već sada započeo seniorsku karijeru - priča Vasilije

FOTO: KK Partizan NIS
Put Vasilija Pušice (23) od juniorskog tima do seniorskog dresa Partizana vodio je preko Amerike. Šest godina od odlaska iz Humske, sa diplomom koledža u džepu, vratio se sa željom da ostavio značajan trag na mestu za koje je oduvek bio posebno vezan. Utakmice u Superligi za njega će biti prilika da se nametne i obezbedi ugovor za sledeću sezonu.

„Sve se brzo izdešavalo, nisam imao mnogo vremena da razmišljam. Moja završna godina na fakultetu se završila u aprilu, tada sam se i čuo sa ljudima iz kluba, znali su da sam slobodan i da mogu da dođem u Beograd tačno na početak domaće lige”, priseća se Pušica

„Bio sam spreman za taj potez i drago mi je što sam već sada započeo seniorsku karijeru i odigrao prve minute u evropskoj košarci, a da nisam morao da čekam oktobar i tek tad budem ruki.”

Tokom poslednje akademske godine u SAD beležio je sjajne prosečne brojke - 17,7 poena, 3,7 skokova i 4,7 asistencija. Ali, morao je mnogo da se pomučio da bi došao do toga...

„Teško je bilo tamo. Bio sam na Sanrajz akademiji, koju sam napustio posle dve godina. Imao sam jednogodišnju pauzu, pa otišao na San Dijego i onda na kraju na Nortistern. Bilo je uspona i padova. Daleko si od kuće, imaš tek 18, 19 godina. Svi drugari su u Beogradu, to je neko najlepše doba odrastanja. Ali sve je na kraju vredelo. Dobio sam i diplomu, a i vratio sam se u klub odakle sam otišao.”

Na premijeri protiv Mege bio je odličan, a posebno je bio srećan što ponovo igra sa dugogodišnjim prijateljem.

„Rade Zagorac i ja smo najbolji drugari već deset godina, igrali smo zajedno u Zemunu, obojica živimo na Novom Beogradu. Mnogo vremena smo provodili zajedno i sad se radujem što imam nekog u klubu s kim ću igrati i uživati.”

Pušica je 2013. godine u SAD otišao kao juniorski šampion Srbije, a sada želi to da ostvari i u najjačoj konkurenciji.

„Nadam se da će biti tako već sada, daću sve od sebe. I onda i u narednim godinama da bude što više trofeja”, završio je Pušica.

Izvor: Novosti.rs