Rikardo za petama tandemu Đu-Le!

Za Dragana Đurića bio je Roda iz Portugala, ali su mu i mnogi drugi navijači Partizana osporavali kvalitet. Statistika kaže, Rikardo Gomeš je u rangu Leonarda i Uroša Đurđevića.

FOTO: FK Partizan
Mnogo puta se Rikardo Gomeš našao na meti kritika i bio označavan kao Partizanov promašaj, a ispostavilo se da se radi o igraču u rangu Uroša Đurđevića i Leonarda da Silva Souze, barem kada se gleda statistika.

Nemoguće je navijače Partizana ubediti u ovakvoj sezoni da u timu postoji igrač koji ima veliku vrednost, ali uporedna statistika kaže da crno-beli trenutno imaju jednu polovinu tandema Đu-Le.

Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Souza vodili su Partizan do duple krune u sezoni 2016/17 i sa ukupno 54 gola izrasli u najubitačniji tandem u novijoj istoriji kluba iz Humske.

Po 24 gola postigli su Đurđević i Leonardo u Super ligi, a zajedno su dodali još 6 u nacionalnom Kupu čime su zadali težak domaći svojim naslednicima.

Činjenica je da Partizan trenutno nema takav napadački potencijal u timu, a bolje je reći da mu nedostaje jedna polovina tog potencijala jer je Rikardo Gomeš pokazao da može da odgovori na izazov.

Zaključno sa jučerašnjom prvenstvenom utakmicom reprezentativac Zelenortskih ostrva stigao je do 24. gola za Partizan u svim takmičenjima, a nastupao je u Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izvor: Sportske.net