Tumbaković: Ovog momenta Partizan kao klub ne postoji!

Nekadašnji igrač, trener i čelnik Partizana, danas selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković jasno i glasno je rekao šta misli o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi klub iz Humske


„Ovog momenta Partizan kao klub ne postoji. Nije ni deo onog sistema i dok se ne budu dozvali pameti i počeli da rade kao što je nekad neko radio onda će Partizan ponovo biti klub”, kazao je za Sport klub Tumbaković.

Kaže da nije siguran da sadašnja uprava može da izvuče Partizan iz krize.

„Da li to mogu ovi ljudi? Nisam siguran. Imam deo krivice koju moram da prihvatim. Kada sam se vratio posle inostranstva poverovao sam se ljudima, kojima uvek verujem, da je neka opcija sa tadašnjim predlogom jednog čoveka čije ime ne želim da pomenem, da bude predsednik Partizana. Bio sam deo te priče koja je to prihvatila zarad dobra Partizana bez obzira na to što nisam verovao da taj čovek može to da iznese i ta grupa ljudi koja se kasnije podelila u ove dve frakcije. Jedna je opozicija, a druga u Partizana. Ni jedna ni druga nisu valjale, a ja sam bio deo toga i kajem se što sam to uradio. Ali, to je bilo, prošlo. Sada smo deo druge priče koja ima želju da se Partizan vrati pravim partizanovcima, kada dođeš u klub da imaš kome da se obratiš. Danas kada dođeš neće te ni prepoznati.”

Tumbaković kaže da bez velike Zvezde i Partizana nema pravog fudbala.

„Bez velike Zvezde nema pravog fudbala i derbija, kao ni bez velikog i moćnog Partizana nema pravog fudbala. Moramo da to forsiramo da se podigne na najveći mogući nivo rivalstva. Velika doza poštovanja će uvek biti prisutna prema Zvezdi, a normalno je da više volim Partizan  i uvek ću ga voleti najviše na svetu. Pobeda nad Zvezdom je uvek najdraža, emocije su na najvećem mogućem nivou, kao što su u rupi kada izgubiš”, iskreno je rekao Tumbaković.