Vujošević protiv Olimpijakosa, a šta očekuje od Partizana sledeće sezone? (INTERVJU)

Proslavljeni trener se oporavlja od nedavnih operacija, ali i pored zdravstvenih problema pomno prati sva aktuelna košarkaška dešavanja.

FOTO: KK Partizan NIS
Duško Vujošević je govorio u opširnom intervjuu za emisiju SOS koš, emitovanoj sinoć na SOS kanalu Plus, a ovde ćemo izdvojiti njegove komentare na temu potencijalnog proširenja ABA lige i aktuelne situacije u Partizanu.

Znate već da će se 24. maja na Skupštini ABA lige odlučivati o priključenju Olimpijakosa ABA ligi, s obzirom da Atinjani odbijaju do daljnjeg da nastupaju u šampionatu Grčke, pa tako sinoć nisu ni izašli na teren protiv Panatinaikosa u četvrtfinalu plej-ofa.

Vujošević, međutim, ne bi bio oduševljen da crveno-beli iz Pireja stignu na Jadran.

„Moram da kažem da nisam za to da Olimpijakos bude primljen u to takmičenje. Grčki problemi su grčki problemi. Samo nam treba da oni sa svojim problemima ovde uđu, pa šta će onda ako oni budu prvi.

Oni imaju ugovor sa Evroligom i to automatski utiče na regularnost takmičenja. Ne može ABA liga, kad je komotno nekom da uđe u sukob sa svojom ligom, da ona bude sredstvo u tom sukobu.

Treba teren da bude odlučujući faktor. ABA liga se ionako igra u zemljama nastalih raspadom Jugoslavije, samim tim je to i dodatno osetljivo”, objašnjava Vujošević.

Neizbežna tema bio je i Partizan, koji je ove sezone osvojio Kup Radivoja Koraća, igrao u Top 16 fazi Evrokupa, a u ABA ligi je zaustavljen u majstorici polufinala plej-ofa, protiv Crvene zvezde.

Sada se crno-beli bore za titulu u domaćem šampionatu, ali Vujošević naredne sezone od crno-belih očekuje veće domete.

„Napravljen je jedan iskorak u odnosu na prethodni period, pre svega što se tiče organizacije i plaćanja obaveza prema igračima, stručnom štabu, ljudima koji tamo rade.

Ne bih ulazio u to da li je napravljen maksimum maksimuma. Ako izgubiš od Zvezde sa 20+ razlike, onda to nije maksimum maksimuma. Možda je bila ona utakmica koja je možda i uzeta Partizanu u prvoj utakmici plej-ofa, kada se igralo na jednu loptu sa Zvezdom, ali to ne daje nikome alibi na neke velike poraze.

Ako se ostane u ovom sastavu stručnog štaba, uprave i ako taj stručni štab odabere ekipu, ambicija mora da bude ulazak u Evroligu, ali ne tako što će da se lobira da se proširi broj klubova u EL, nego onim legalnim putem, a to je da se bude prvak ABA lige”, zaključio je Vujošević, a celu emisiju možete da pogledate u nastavku:


Izvor: Sportske.net