Božinov pomaže Partizanu, prepoznao je novog Leonarda!

Dobro, nije baš kao Brazilac, ali Božinov je uveren da bi ovaj momak bio pojačanje za Partizan.


Ako neko odlično poznaje najnovije potencijalno pojačanje Partizana, Holanđanina Žersona Kabrala, onda je to Valeri Božinov, bivši napadač crno-belih koji je ove sezone igrao zajedno sa njim u ekipi Levskog iz Sofije.

Najave ovog transfera su tek započele, narednih dana videćemo koliko će iz Partizana biti uporni da angažuju 28. godišnjeg krilnog napadača kome je ugovor sa Levskim istekao i slobodan je igrač.

Ali, dok crno-beli razmišljaju, bivši napadač Partizana Valeri Božinov pokušava da im pomogne da donesu konačnu odluku.

On se oglasio u izjavi za Mozzartsport i tom prilikom uporedio Kabrala sa Brazilcem Leonardom, ljubimcem, navijača Partizana i jednim od najzaslužnijih za osvojenu duplu krunu 2017. godine.

„Kada bih poredio Kabrala sa nekim, onda bi to zaista bio Leonardo. Ne mogu da kažem da je isti kvalitet, jer je Brazilac stvarno pravio razliku u mnogo bitnih utakmica za Partizan, rešio je mnoštvo mečeva, ali je Kabral veoma sličan njemu”, izjavio je Božinov.

Iskusni bugarski napadač je dodao i da je Kabral odličan u igri jedan na jedan, da se veoma dobro služi sa obe noge, da je odličan tehničar, ali i da nije ravnodušan prema interesovanju Partizana...

„Da nije igrač za Partizan, ja bih rekao”, naglasio je Božinov, uz poruku da želi najbolje i Partizanu i Kabralu.

Izvor: Sportske.net