Duško Vujošević: „Bili su koraci! Sudije ne smeju da budu navijači!”

Šampionska tutula Superlige Srbije i ove godine ostaje na Malom Kalemegdanu ili u Železniku. Crvena zvezda/FMP došla/o je do pobede protiv Partizana u četvrtoj utakmici finalne serije (75:76), ali na sporan način. Košu Bilija Berona za trijumf, sasvim jasno, prethodili su koraci.

FOTO: Privatna arhiva
Mnogi kažu: „Da je Dule Vujošević u Partizanu ovakve stvari se ne bi dešavale”.
Upravo zato pozvali smo trofejnog stručnjaka i evo šta je on rekao o svemu.


„Sudije su ljudi, ljudski je da se greši ali i da se ispašta zbog tih grešaka”, počeo je Vujošević i dodao:


„Ja smatram da su bili koraci, ali ne očekujem da će utakmica da se poništi. Gledajući seriju u NBA između Toronta i Golden stejta u jednoj od utakmica NBA je objavio da su sudije u ključnom momentu napravile grešku i nisu svirali faul nad Gasolom. To bi mogli i mi da očekujemo. Sudije u ovakvim važnim momentima ne bi smeli da greše, bez obzira na to za koga privatno navijaju”, rekao je Dule.

Isključite adblock i podržite naš rad, hvala!

„Još jedna stvar, gledao sam prenos i nisam primetio da su više puta ponovili spornu situaciju, ni u toku utakmice, a ni kasnije u informativnim emisijama. Meni kao navijaču je žao što je Partizan izgubio, a kao čoveku iz košarke žao mi je što je pobednik odlučen uz takvu grešku”, iskren je Vujošević, koji je za kraj razgovora imao da poruči:

„Podržavao sam Trinkijerija kada je došao, a sada ga još više podržavam”.

Trofejni trener se osvrnuo i na uslove u „Pioniru”, koji su blago rečeno užasni:

Zemlja smo košarke, a igramo
mečeve u hali staroj 44 godine!

Još jedan veoma ružan utisak iz finalne serije KLS su uslovi u dvorani Aleksandar Nikolić, u kojoj je, bez preterivanja, bilo opasno boraviti tokom poslednjih mečeva. Nesnosna vrućina, vlažnost vazduha, prokišnjavanje krova...

„Svakako su uslovi za igranje finala bili neprimerni zbog visoke vlažnosti i temperature. Sala koja nema rashladni uređaj kapaciteta koji može da reguliše tempereturu, ne bi smela da bude mesto odigravanja ovakvih mečeva. Takvi uslovi utiču na sve, od igrača preko svih ljudi u dvorani”, istakao je Dule.

Vujošević je jedan od mnogih koji su reagovali na uslove u Pioniru, a između ostalih oglasio se i arhitekta Dragoljub Bakić, koji je sa suprugom Ljiljanom sedamdesetih godina projektovao ovu halu. Bakić je izjavio da je dvorana u potpunosti pokrivena klima uređajem, ali da ona očigledno godinama nije održavana na adekvatan način.

Isključite adblock i podržite naš rad, hvala!