Latino veza ponovo radi: Alberto Bueno na skeneru Partizana! (VIDEO)

Španski legionar bi mogao da pojača napadačku liniju crno-belih.

FOTO: as.com
Imao je Partizan u minuloj sezoni dete Barselone u svojim redovima, Marka Valijentea, a u narednoj bi mogao da ima - dete Real Madrida. Napadač Alberto Bueno, koji je u poslednje četiri sezone pod ugovorom sa Portom, na skeneru je crno-belih, jedan je od kandidata da pojačaju ofanzivnu liniju Parnog valjka.

Poznato je da je opredelenje Partizana da naredne sezone u ofanzivnim linijama dominiraju fudbaleri iz inostranstva, igrači koji mogu da naprave razliku na terenu. Bueno spada u taj krug fudbalera, jer je školovan i iskusan igrač, koji je nastupao u Španiji, Engleskoj i Portugaliji.

Crno-beli su napravili pun pogodak pre godinu dana kada su iz portugalske druge lige doveli Rikarda Gomeša, pa im je želja da takav uspeh ponove i ovog leta. Alberto Bueno je minulog proleća nastupao za Boavistu i na 16 utakmica je postigao dva gola, uz četiri asistencije.

Španski fudbaler može da pokrije sve napadačke pozicije u timu, mada se najbolje snalazi na krilu. Bueno ima ugovor na još godinu dana, ali su i on i Porto raspoloženi da pre toga završe saradnju. Pitanje je, međutim, koliko crno-belima ide u prilog da eventualno dovedu u klub stranca od 31 godinu, jer realno gledano, teško da će uspeti da ga kasnije prodaju, čak i da vrate uloženi novac.

Najbolje partije u karijeri Alberto Bueno je pružio u dresu Rajo Valjekana, za koji je na 72 utakmice postigao 28 golova. Pre i posle toga nastupao je za Real Madrid, Valjadolid, Derbi Kaunti, Porto, Granadu, Leganes, Malagu i Boavistu.


Izvor: mozzartsport.com