Mijailović: Spremni smo na svaku odluku Evrolige, Trinkijeri ostaje trener!

Ne samo zbog istorijskih vrednosti i činjenice da ćemo igrati mečeve u “Areni”, Partizan je klub koji finkcioniše kao ozbiljan sistem – kaže predsednik crno-belih

FOTO: KK Partizan NIS
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da koju god odluku donese bord Evrolige na sutrašnjem sastanku o specijalnoj pozivnici za učešće u tom takmičenju, crno-beli mogu samo da profitiraju, kao i da će Andrea Trinkijeri ostati trener.

„Kakva god odluka borda Evrolige u četvrtak bude, Partizan će nastaviti dalje. Ništa ne možemo izgubiti. Mi smo već raščistili u našim glavama, tako da možemo samo da dobijemo”, rekao je Mijailović obraćajući se prisutnima na koktelu u beogradskom hotelu Radison kolekšn.

Crno-beli su u sredu uveče organizovali koktel povodom kraja takmičarkse sezone, a Mijailović je ocenio da je Partizan na pravom putu povratka i da je već postao ozbiljan evropski klub.

„Imamo kontinuitet trenera, menjali smo mnogo trenera, a sada imamo Andreu Trinkijerija, koji će selektovati tim sa (Nikolom) Lončarom. Želimo da klub podignemo na viši nivo, kako i prelaskom u Arenu, tako i ostankom Trinkijerija koji još dve godine ima ugovor. Želimo kontinuitet, jer kontinuitet je garancija za rezultat”, rekao je Mijailović.

On je rekao da je finansijska situacija u klubu znatno bolja, napominjući da je veliki deo dugova vraćen i da je izvršen reprogram duga.

„Ušli smo u reprogram i bitno je da Partizanova porodica zna da imamo dve godine grejs period, da više nema zabrana BAT. Više nemamo 'mač za vratom'. Moramo da se zahvalimo Srbiji što je prepoznala da je ovo od nacionalnog značaja i što smo dobili podršku u svakom smislu”, rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana je rekao da je ubeđen da će se klub vratiti na pobednički put, kao i da će se uprava potruditi da klub bude poštovaniji, jer načinom funkcionisanja i sistemom to zaslužuje.

„Možda su neki očekivali bolje rezultate ove sezone, ali moramo biti realni, jer pre svega treba da budemo svesni u kakvom smo stanju zatekli klub pre dve godine. Krenuli smo iz debelog minusa, ali uspeli smo pre svega da stabilizujemo klub i napravimo jedan uredan i moderan sistem.”

Mijailović se osvrnuo i na, kako je rekao, nepravdu u ABA ligi i Superligi.

„U ABA je bilo i nepravde prema našem klubu. Nismo to komentarisali, ali ćemo se kroz sistem boriti da klub bude poštovaniji. Što se tiče KLS nisam hteo ništa da komentarišem posle onakve četvrte utakmice. Partizan je za mene pobednik u toj utakmici. Ne znam šta bi bilo u petoj, ne znam da li bi pobedio u petoj, ali u četvrtoj jeste”, rekao je Ostoja Mijailović.

Izvor: Novosti.rs