Napadač obećava navijačima da će konačno biti onaj pravi!

Poštovaću taj ugovor, i zaista želim da dam sve od sebe i izborim se za drugu šansu - rekao je fudbaler.

FOTO: FK Partizan
KO se ne seća leta 2017. godine i ludila prelaznog roka u vezi s dolaskom Sejdube Sume u Partizan... Bili su to dani u kojima je iznos od 1,6 miliona evra za najskuplje pojačanje Partizana bio samo jedan od detalja koji su obeležili "sagu" u koju se čak, na perfidan način, uključila i Crvena zvezda.

Posle svega obećanog i najavljenog, od 28-godišnjeg napadača iz Gvineje viđeno je skoro - ništa. Zapravo, na 26 utakmica odigranih za Partizan postigao je tri gola. Jedan od njih bio je sa bele tačke u večitom derbiju protiv Zvezde, i taj penal je bio nekako istorijski, jer je bio prvi posle čak 22 godine za crno-bele u derbiju.

Nekako ubrzo posle toga, Sejduba Suma je nestao, otišao na pozajmicu u Makabi iz Haife, a tek tamo je pokazao - ništa.

„Sećam se vrlo dobro koliko su se svi radovali kada sam prvi put došao u Partizan, ali, nažalost, nije ispalo dobro. Šta da se radi, fudbal je takav, i potpuno razumem razočaranje navijača”, priseća se Suma leta 2017. i svog spektakularnog dolaska iz Slovana iz Bratislave, za koji je na 80 mečeva dao 30 golova.

Javna je tajna da se Suma očajno uklapao i na kraju se nije uklopio u život u Partizanovom trening centru, što je skoro nemoguća stvar, jer je Zemunelo decenijama sinonim za rad u savršenim uslovima, gde se i u svlačionicama gajio skoro bratski odnos među igračima.

„Znam da je u Partizan došao novi trener. Znam da je ovih dana pričao o meni sve najlepše. Znam i šta su očekivanja navijača u novoj sezoni. Svestan sam svega toga, a moje je da na ovim pripremama radim naporno i sačekam novu šansu”, dodaje Suma.

Od velikih očekivanja do velikog razočaranja... Tako je, dakle, izgledao kratak put iz prve etape Sejdube Sume u Humskoj 1.

„Ostala mi je još jedna godina ugovora sa Partizanom. Poštovaću taj ugovor, i zaista želim da dam sve od sebe i izborim se za drugu šansu”, iskren je Suma.

Ofanzivni vezista, koji je bio lični izbor nekadašnjeg sportskog direktora crno-belih Ivice Ilieva, kojem je na travi stadiona u Humskoj priređena promocija po ugledu na najveće svetske klubove i koji je imao biografiju fudbalkog mađioničara, ipak je nakratko ostao upamćen kao - zec od pliša.

„Moja želja je da opet budem među prvih 11 u Partizanu. Naravno, šef se pita o svemu, on odlučuje, a na meni je da svojim radom pokažem da zaslužujem da budem u startnoj postavi. Potrudiću se da i njemu i navijačima dokažem da zaslužujem da budem ovde”, samouveren je Sejduba Suma.

Pre nego što mu Savo Milošević pronađe najbolju poziciju na terenu, Suma skreće pažnju na togde se najbolje snalazi...

„To je mesto ispred kaznenog prostora, jer sam najbolje partije u karijeri pružao baš na toj, centralnoj poziciji dok sam igrao u Južnoj Africi ili Slovačkoj, dakle na mestu centralnog ofanzivnog igrača. Kada sam pre dve godine stigao u Partizan, nisam igrao na toj poziciji, i molim ljude da to razumeju. Voleo bih da dobijem šansu na toj poziciji i da pokažem koliko vredim”, zaključuje Suma.

Izvor: Novosti.rs