Ostoja progovorio o šansama Partizana za Evroligu! (VIDEO)

U opširnom intervjuu, predsednik Partizana se dotakao i brojnih drugih aktuelnih tema.

FOTO: KK Partizan NIS
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je u opširnom intervjuu za portal Mocart sport o brojnim aktuelnim temama vezanim za Crno-bele.

Ono što navijače najviše interesuje jeste Evroliga - hoće li Partizan nastupiti u njoj naredne sezone.

„Iskreno, Evroliga je ozbiljna organizacija i imaju svoja pravila. Neće donositi odluku dok se ne završe domaća takmičenja. Kakve su nam šanse? Mogu da govorim ono što je moje mišljenje, a ne mogu da pričam o onome u šta ni sam nisam siguran. To što je Partizan trebalo da uradi - mi smo stvarno sve uradili. Organizovali smo infrastrukturu, postavili finansijsku stabilnost, pozicionirali klub na najbolji mogući način da bude uz rame velikih klubova. Ali, postoje i drugi pa i oni imaju šansu.

Ne mogu da obećavam ništa u ovom momentu. Niti želim da se stekne utisak da je život ako igramo Evroligu, a nije ako ne igramo. Imamo i Evrokup koji smo izborili. Imamo i ABA ligu, nude nam se i neka druga takmičenja. Borićemo se na fer i pošten način za Evroligu. Znam da ćemo opravdati poverenje ako ga dobijemo, kao što smo opravdali u Evrokupu gde smo bili treći po poseti i igrali jako dobru košarku”, kazao je Mijailović

„Često čujem da nije pošteno igrati Evroligu ako je niste zaradili. Znamo da Evroligu igraju najveći klubovi sa vajld kartom i ugovorima na osam ili 10 godina, tri godine. Nebitno je da li ste izborili u domaćem šampionatu ili postavkom ozbiljnog sistema da igrate Evroligu. Čitao sam da je konkurisala Budućnost, kao i drugi klubovi. I onda se kao negativna stvar Partizanu stavlja finansijski problem koji godinama prati Partizan. Partizan je u ovom trenutku 100 odsto finansijski stabilan klub, već 20 meseci plate dajemo na vreme. Da smo i igračima i stručnom štabu na vreme delili i delićemo plate do kraja sezone”, zaključio je on.

Mijailović je, pored Evrolige, govorio i o finansijama, ABA ligi, Areni, Lendejlu, timu za sledeću sezonu i finalu sa Zvezdom, a čitav intervju možete pročitati OVDE.