Ožegović po povratku iz Rusije u Partizan: „Jedan trofej nije dovoljan!”

„Nadam se da će ovo da mi bude najuspešnija sezona u Humskoj i da, za razliku od prve s prolećem u Evropi, kup zamenimo titulom!

FOTO: FK Partizan
U Ognjenu Ožegoviću bukti „oganj” da golgetersko umeće posle ruske epizode nanovo demonstrira u Srbiji, odnosno, da po povratku sa pozajmice iz Arsenala iz Tule, kako Humskom već kruži izreka, ne dozvoli da u rubrici „strelci”, u Partizanovom saldu osvanu „nule”!

Iskusni Zoran Tošić, krilni napadač „parnog valjka”, nedavno izusti: „Samo da se vrati Ožeg, pa da pravimo velike stvari.”

Intervju počinjemo baš tom rečenicom popularnog Bambija, izmamivši Ožegoviću, velikom prijatelju decenijskog reprezentativca, širok osmeh:

Isključite adblock i podržite naš rad, hvala!

„Vratio sam se posle jednogodišnje pozajmice, mnoge stvari u Partizanu od tada su se promenile, nadam se na bolje. To, verujem, pokazuju i poslednji rezultati, međutim, sigurno da se u sledećoj sezoni očekuje još više: jedan trofej nije dovoljan! Žargonski, moramo da zapnemo u prvenstvu i pokušamo da osvojimo titulu. Eto, poslednje dve godine pehar nije kod nas, nadam se da ćemo da napravimo dobar tim i posle kvalitetno odrađenih priprema zablistamo na sva tri fronta.”

Partizanu je nedostajao centarfor poput vas: Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić jesu dobri, ne i svemoćni?

„Mnogo mi je ljudi to reklo, drago mi je zbog takvog mišljenja. Dobro je poznato: na svakoj utakmici izgaram! U neku ruku, otišao sam iz Humske odjednom, preko noći, bez ikakvog objašnjenja?! Bukvalno, iz prvih 11, u trenutku kad sam davao golove u Evropi, prvenstvu.”

Sad ste, čini se, još jači?

„Nadam se da će ovo da mi bude najuspešnija sezona u Partizanu! I da, za razliku od prve s prolećem u Evropi, kup zamenimo titulom.”

Moguće je skinuti s trona Crvenu zvezdu?

„Zašto da ne?! Eto, finale kupa, u kom Zvezda nije šutnula na gol, mnogo toga je pokazalo. Recept: svaku utakmicu u prvenstvu moramo da odigramo baš momački. Stalno mi je u glavi ta sezona s Markom Nikolićem okončana duplom krunom, u svaki meč ulazilo se kao da je finale. E, tako se osvaja titula, to je taj mentalitet.”

Isključite adblock i podržite naš rad, hvala!