Partizan - Pojačanja stižu, ali mnoga pitanja su i dalje nerešena!

Savo Milošević će tek imati pune ruke posla...

FOTO: FK Partizan
Prema poslednjim informacijama, Partizan je pojačao odbrambeni bedem gotovo na svim pozicijama ispred golmana Stojkovića. To na prvi pogled deluje kao veliki posao koji je urađen pre početka priprema, ali ako Partizan želi ozbiljan iskorak u odnosu na minulu sezonu, jasno je da je još mnogo posla pred Savom Miloševićem i njegovim saradnicima.

Podsetimo, Partizan je angažovao Dominika Dingu iz Urala i Igora Vujačića iz Zete na štoperskim pozicijama, kao i Perišu Pešukića, desnog beka Budućnosti iz Podgorice, kao i krilnog napadača Aleksandra Lutovca i njihove zvanične promocije se očekuju najkasnije do kraja ove nedelje.

Sledeća Partizanova meta je napadač Vojvodine, 28. godišnji Bojan Matić, svojevremeno i prvi strelac lige u vreme dok ne nastupao za ekipu Mačve.

Pregovori su u toku, videćemo kako će se završiti, ali ako i Matić pojača crno-bele, to opet neće biti možda ni pola posla koji Partizan treba da odradi u tekućem prelaznom roku.

Spektakularne prodaje se takođe nedeljama najavljuju u medijima, Strahinja Pavlović treba da pređe u Juventus, Svetozar Marković u Bolonju, a napadači Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić imaju ponude arapskih klubova. Ako se sve to realizuje, Partizanova zarada od transfera premašila bi 10 miliona evra.

Međutim, još ništa od toga nije ozvaničeno...

Sledeća neizvesnost odnosi se na statuse štopera Bojana Ostojića i veziste Danila Pantića.

Delovalo je da će Ostojić sigurno produžiti ugovor posle pobedonosnog gola u finalu Kupa i velikog poverenja koje trener Milošević ima u ovog igrača, ali se to još nije desilo, dogovora Ostojića i uparve još nema.

Sa Pantićem je situacija mnogo komplikovanija i njeno rešenje se može očekivati možda tek po završetku Evropskog U21 prvenstva u Italiji i San Marinu, gde će Pantić braniti boje Srbije.

U Partizanu žele da ga zadrže, ali biće veoma teško postići dogovor sa Čelsijem, koji ga je dve sezone puštao na pozajmice, sumnjamo da će prihvatiti takav aranžman i treći put uzastopno.

Imajući u vidu potencijalne odlaske Rikarda, Nikolića, pomenutu neizvesnost oko Pantića, oproštaj kapitena Saše Ilića,  mnogo će pitanja morati da se reši i u ofanzivnoj liniji tima. Lutovac i Matić neće biti dovoljni, za ozbiljniji iskorak se očekuje još novih igrača u vezi i špicu napada.

Sutra će biti mnogo više poznato, ali trener Milošević definitivno neće imati lak posao ovog leta.

Izvor: Sportske.net