Partizan u Bugarskoj našao - Holanđanina! (VIDEO)

Ugovor mu je istekao, slobodan je igrač, ali su mu nedavno porasli apetiti kada je novac u pitanju.


Novo ime na spisku Partizanovih potencijalnih pojačanja ovog leta je holandski internacionalac - Žerson Kabral.

Malo poznato, ili potpuno nepoznato ime na ovim prostorima. Kao omladinac bio je nada Fejenorda, ali kroz seniorsku karijeru put ga je vodio od Tventea, preko Den Haga, Viljema II, Sparte iz Roterdama, francuske Bastije, do - Bugarske. Radi se o ofanzivnom fudbaleru, igra na krilnim pozicijama u napadu, snalazi se i na levoj i na desnoj strani, ali nije više u cvetu fudbalske mladosti.

Početkom januara je napunio 28 godina, a sezonu je završio u dresu Levskog iz Sofije. Član ovog kluba postao je u septembru 2017. godine, kada je kao slobodan igrač stigao iz Bastije, a danas, dve godine kasnije, ponovo je slobodan u izboru nove sredine.

Zanimljivo, pre dve godine ne na Transfermarktu bio procenjen na 750.000 evra, a danas, posle nastupa u Levskom, procenjena vrednost mu je skočila na 1.25 miliona evra.

Zato i ne čudi informacija Mozzartsporta da je Kabral ovog proleća tražio od uprave Levskog da mu se plata duplira - sa 200.000 na 400.000 godišnje, kako bi produžio saradnju sa bugarskim klubom.

Za njih je to ipak bilo previše, pregovori nisu uspeli, pa je od kraja marta Kabral sklonjen iz prvog tima i do kraja sezone više nije upisao nijedan nastup.

Do tada, Kabral je ove sezone upisao 29 nastupa za Levski, postigao 10 golova, uz 6 asistencija.

Posle svega navedenog, postavlja se pitanje da li će Kabral i pred upravu Partizana postaviti slične finansijske uslove i da li bi u klubu iz Humske pristali da toliko ulože u igrača koji polako ulazi u pozne igračke godine i od koga bi kasnije bilo teško očekivati neku veliku zaradu od budućeg transfera.

Takođe, treba imati u vidu i jučerašnju informaciju da su crno-beli pred potpisivanjem ugovora sa Lutovcem iz Rada, koji je takođe krilni fudbaler, ali i da Partizan u Teleoptiku na toj poziciji ima i darovitog Jovana Kokira, koji već mesecima čeka da dobije priliku u prvom timu Partizana.


Izvor: Sportske.net