Rikardo poskupeo, Partizan traži 5.000.000 €

Crno-beli veruju da će, posle Strahinje Pavlovića, završiti još jedan transfer

FOTO: FK Partizan
Transfer Strahinje Pavlovića u Juventus je praktično gotov. Sliće se u Humsku bar 5.000.000 evra u cugu i još 2.000.000 kroz bonuse, međutim, to nije sve od očekivano velikih poslova Partizana u predstojećem prelaznom roku. Osim mladog štopera za prodaju je planiran i prvi strelac tima, Rikardo Gomeš, čiji odlazak bi mogao da donese crno-belima skoro jednak novac kao 18. godišnji defanzivac.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, osvajač Kupa Srbije dobio je ponudu u reonu od oko 4.000.000 evra. I to iz Saudijske Arabije. Od kluba s kojim je već sarađivao kad je prodavao Leonarda da Silva Sozu. U pitanju tamošnjih gigant, Al Ahli, 11 puta šampion države, koji već tri sezone ne uspeva da se vrati na tron i traži pojačanja da konačno uspe u toj misiji. Kako se može čuti, jedan od izbora Arapa je baš Rikardo.

Ovo je drugi put u samo nekoliko meseci da za bivšeg špica portugalskog Nasionala stiže ponuda sa Bliskog istoka. Na Topčiderskom brdu su tad uveravali da su odbili ponudu vrednu baš 4.000.000 evra iz Saudijske Arabije (bez pominjanja kluba), ali nisu želeli da puste Rikarda pod obrazloženjem da ne bi imali klasičnog špica za nastavak sezone. Ispostavilo se da je Gomeš igrao sve do kraja, dobacio je do 26 golova u svim takmičenjima sam sebi podigao cenu. Šuška se da je zbog te eksplozije, a bio je precizan 12 puta minulog proleća, povećao vrednost, pa sad čelnici Partizana za njegovu slobodu traže 1.000.000 više nego zimus. Ukupno 5.000.000. I to odmah, bez rata ili odlaganja, kako bi novac koji bi dobili mogli brzopotezno da ulože u kupovinu novajlija, pre svega na krilnim i napadačkim pozicijama.

Ostaje otvoreno pitanje da li se Rikardu Gomešu seli u arapski svet. Ima 27 godina i ovo leto predstavlja jednu od poslednjih šansi da se, eventualno, oproba u nekoj jačoj evropskoj ligi. Problem je samo što sa tih destinacija ne stižu ponude. Bar ne one visine koje bi zadovoljila Parni valjak. Zato odlazak u Suadijsku Arabiju deluje realno, naročito ako se zna da posao Al Ahliju pokušava da pokvari još jedan tamošnji klub, Al Vahda.

Ono što se u Humskoj, ipak, čeka jeste da Arapi povećaju ponudu na 5.000.000 evra ili da se javi neki poslodavac sa kineskog tržišta, a i to se pominje kao mogućnost, pa da transfer dobije obrise izvesnog. U međuvremenu, očekuje se da Rikardo doće u Beograd i 13. jula se javi Savi Miloševiću na početku priprema, s tim da je teško očekivati da će i posle leta biti stanovnik Srbije. Ako je već toliki novac u igri.

Izvor: mozzartsport.com