Sami protiv svih! (19h) (LINK ZA PRENOS)

fmp 1/2 je, uz pomoć arbitara, dobio prvi meč finalne serije protiv Partizana, ali će danas crno-beli imati šansu da to promene i izjednače na 1:1.

FOTO: KK Partizan
Drugi meč finalne serije igra se od 19:00 časova. Međutim, moglo je da se dogodi da se i ne igra zato što je Partizan razmatrao da istupi iz takmičenja. Ipak, na jučerašnjem sastanku je odlučeno da nastavi da igra, ali i da će na kraju prvenstva crno-beli tražiti drastične promene u ligi.

„Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi”, istakli su crno-beli.
Razlika u odnosu na dosadašnje okršaje u ovoj seriji je u tome što Partizan ne može da računa na Džoka Lendejla i to je ogroman hendikep za crno-bele. Nema u timu crno-belih ni Bandže Sija.

Videćemo kako će se večeras odvijati stvari, a bilo je uočljivo da su na prvom duelu oba tima jako dobro šutirala za tri poena. fmp 1/2 je bolje otvorila duel, potom je Partizan nastavio da pogađa iz manjeg broja pokušaja i zato smo videli duel bez produžetaka u kom su oba tima dala skoro po 100 poena (98:94).

Možda bismo mogli večeras da gledamo drugačiji duel, da Partizan proba da spusti ritam na manji broj obrtaja, ali će u tome pre svega morati da proba da zaustavi Majkla Odža ispod koša. Ukoliko crno-beli to uspeju, šanse za trijumf im rastu. I zavisiće dosta od šuta spolja crveno-belih.

U prvom duelu je bilo dosta tenzija, Partizan je posle meča bio javno nezadovoljan sudijskim odlukama, pa će i arbitri večeras od 19 časova u Pioniru biti pod priličnim pritiskom.

Čelnici takmičenja delegirali su novu trojicu arbitara, a to su Ilija Belošević, Marko Juras i Uroš Obrknežević. U prvoj utakmici finala plej-ofa NEPRAVDU su delili Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić i Viladimir Jevtović.

Partizan je u više navrata ove sezone imao šansu da dobije fmp1 ali nije imao sve što je potrebno da zadrži gas na papučici u situacijama kada bi dobio prevlast u rezultatu.

Nadamo se da će večeras imati snage i volje da izjednači rezultat u finalnoj seriji protiv tima koji, osim naših heroja na terenu, ima svu pomoć i zaštitu.