Savo precrtao još jednog - Najavljivan kao veliki potencijal, sad ne dolazi ni na prozivku!

Partizanov igrački kadar je sa povratnicima sa pozajmica trenutno znatno uvećan, ali vrlo brzo će se vratiti na optimalan broj.

FOTO: FK Partizan
Pisali smo pre nekoliko dana, čak 17 fudbalera Partizan je prošle sezone imao na pozajmicama, što u domaćim, što u inostranim klubovima, pa svi oni sada čekaju neko trajnije rešenje svog statusa.

Jedan od njih je i Ukrajinac Juri Vakulko, koji je u januaru prošle godine, na opšte iznenađenje angažovan od strane crno-belih, s obzirom da je na ovim prostorima bio nepoznat, iako je bio kapiten u mladoj reprezentaciji Ukrajine. Tog 24. januara 2018, tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev je u superlativima govorio o mladom vezisti koji je tada u medijima nazivan i 'ukrajinskim Ozilom.

''Sada imamo priliku da poželimo dobrodošlicu i sve najbolje Juriju. Verujte mi, reč je o velikom transferu, o kapitenu mlade reprezentacije, momku koji mnogo obećava i za čiju naklonost smo se borili.

Retko se dešava da naši igrači jako žele da neko potpiše za naš klub. Kada su ga videli, pitali su me da li će i kada će potpisati. To dovoljno govori o njegovom kvalitetu, a nadam se da će Partizan njemu biti odskočna daska za veliku karijeru'', rekao je tada Iliev.

Međutim, ove pohvale Vakulko nije opravdao, pa je jesenas otišao na pozajmicu u ukrajini Arsenal iz Kijeva, ali ni tamo se nije proslavio, odigravši samo devet mečeva.

Zbog toga i ne čudi današnja informacija Telegrafa da se Vakulko neće ni pojaviti na Partizanovoj prozivci u četvrtak i da će uprava pokušati da sa njim dogovori sporazumno okončanje saradnje, dve godine pre isteka ugovora.

Problem bi, navodi se, mogle da budu i neke neisplaćene plate Ukrajincu, ali ne bi trebalo da je reč o velikoj sumi, pa ako crno-beli ostvare velike izlazne transfere koji se danima najavljuju, obaveze prema Vakulku bi mogle brzo da budu izmirene.

Podsetimo, pre Vakulka, a prema medijskim saznanjima, Milošević je precrtao i Španca Valijentea, kao i napadača Dejana Georgijevića, dok se golman Marko Jovičić vraća na još jednu pozajmicu u Hibernijans sa Malte. Videćemo u četvrtak da li će sve to biti i potvrđeno.

Izvor: Sportske.net