Savo zvao štopera Šavesa: Maraš krupan zalogaj za crno-bele (VIDEO)

Fudbalera lično trener Savo Milošević, ali će realizacija morati da sačeka, jer Portugalci imaju previsoke prohteve za obeštećenje.

FOTO: MN Press
Nedavno je Partizan angažovao Igora Vujačica iz golubovačke Zete, ali se na stasitom Crnogorcu očito nije okončala potraga za štoperima, pa je klub iz Humske nedavno posegao za novim rešenjem.

Nikola Maraš (23), nekadašnji igrač Rada, a sada defanzivac portugalskog Šavesa, velika je želja trenera crno-belih Save Miloševića, ali mogućnost da se taj transfer realizuje u letnjem prelaznom roku je procentualno 50:50.

Kontakt je uspostavljen i sa igračem, koga je lično zvao Milošević, i sa agcijom koja ga zastupa ne bi li se na neki način isposlovala prevremena sloboda mladog fudbalera, ali to nije tako jednostavan posao.

Maraš ima dozvolu da napusti pomenuti portugalski klub, ali kako je ugovorom vezan do 30.juna 2021. godine, njegova sloboda ima cenu i ona je u ovom trenutku nedostižna za Partizan, jer iznosi okruglo – 1.000.000 evra!

Ipak, postoji nekakva rezerva da bi Šaves mogao malo da “olabavi” sa prohtevima ukoliko u predstojećem periodu Maraš i pomenuti klub ne budu imali “jaču” ponudu na stolu i priliku da zarade ovoga leta.

Otuda je transfer defanzivca stavljen “na čekanje”, jer ni Partizanu se previše ne žuri u defanzivnoj liniji, gde su još uvek i starosedeoci koji čekaju transfere (Valijente, Marković, Pavlović), odnosno nove ugovore (Ostojić), a pristigao je i novajlija Vujačić.

Nikola Maraš je rođeni Beograđanin i, interesantno je, deo fudbalskog školovanja je prošao u Partizanu, a deo u Radu, gde je potpisao i prvi profesionalni ugovor.

Nikola Maraš je rođeni Beograđanin i, interesantno je, deo fudbalskog školovanja je prošao u Partizanu, a deo u Radu, gde je potpisao i prvi profesionalni ugovor.

Proveo je na Banjici ukupno sedam godina (četiri u prvom timu), postao kapiten, da bi u avgustu 2017. godine prešao u Šaves, koji je “građevinarima” isplatio obeštećenje od 400.000 evra.

Ubrzo se nametnuo u pomenutom klubu, pa je ime počelo da mu se vezuje čak i za slavnu Benfiku, ali do realizacije transfera u Lisabon ipak nije došlo. Maraš je inače bio i član omladinske i mlade selekcije Srbije.


Izvor: Telegraf.rs