Vanja Marinković: „Da završimo posao u Železniku!”

„Poremetila nas je povreda Zagorca, ali ko god da je povređen moramo da se snalazimo bez njega”, rekao je Marinković.

FOTO: KK Partizan
Krajem maja 2017. košarkaši Partizana poslednji put su slavili nad FMP u Železniku. Upravo taj podatak je upozorenje za crno-bele pred današnji susret (19:00), u kome će imati meč-loptu za plasman u finale Superlige.

Ekipa Andree Trinkijerija će na parket istrčati bez povređenog Radeta Zagorca, koji je u prvom meču nagnječio koleno i zato mu predstoji pauza. Prema prvim prognozama, povreda nije ozbiljnija i ne bi trebalo duže da odsustvuje.

„Poremetilo nas je, jer nam mnogo znači. Ali ko god da je povređen, moramo da se snalazimo i bez njega, treba taj nedostatak da popunimo na bilo koji način”, kaže Vanja Marinković.

Zbog toga ni danas ne očekuje lak posao. Ubedljiva pobeda (93:75) od pre dva dana neće opustiti ni njega, ni njegove saigrače.

„Sve utakmice u kojima smo izgubili na njihovom terenu bile su ključne, kao što je i ova. Nećemo imati podršku navijača. Moramo da igramo timski, da idemo na skok, i tako ćemo slaviti u Železniku. Ne mislimo o tim ranijim porazima. Idemo da dobijemo, pa šta bude-bude. Ako izgubimo, vraćamo se u „Pionir”. Ali ne bi valjalo ako hoćemo da idemo dalje, imaćemo utakmicu više. Biće veći napor, umor, manja rotacija...”