Biće 35°C kad Očenaš označi start: Savo nije oduševljen! (VIDEO)

„Nismo baš oduševljeni kako izgleda, osim dimenzija koje idu nama na ruku”, rekao je Savo Milošević pred trening na „Bel Vjuu”, na kom će u četvrtak biti oko 35 stepeni kada Očenaš dune u pištaljku.

FOTO: FK Partizan
Savo Milošević debitovao je na klupi Partizana u Kruševcu, 31. marta, do danas je 14 puta vodio crno-bele, u tom nizu osvojio i Kup Srbije, na otvaranju prve „prave” sezone ostvario minimalnu pobedu u Inđiji, a sada ga očekuje i izlazak na međunarodnu scenu.

Kada u četvrtak u 19:30 po srednjeevropskom vremenu Mihal Očenaš bude dao znak za početak prve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, od igrača koje bude izveo na „Bel Vju” stadion u velškom gradiću Rilu tražiće da izbegnu direktne duele sa rivalima i iskoriste neobično velike dimenzije terena.

Lošeg terena, sudeći prema njegovoj reakciji tokom konferencije održane juče, uveče u terminu početka utakmice sa Konas Kijem.


„Najbitnije od svega je da su svi momci spremni i verujem oporavljeni posle prve utakmice u Ligi Srbije pre neki dan, tačnije posle Inđije. Mislim da smo spremni za ovu utakmicu”, rekao je Milošević u razgovoru sa novinarima, posle kog se pridružio prvotimcima na poslednjem treningu pred prvi evro-susret u sezoni 2019/20.

„Evo, upravo smo izašli na teren i nismo baš oduševljeni kako izgleda, osim dimenzija koje idu nama na ruku. Mislim da je dosta veliki teren i da ćemo imati prostora, ukoliko određene stvari budemo sproveli u delo, što je plus za nas”, dodao je Milošević i ponovio stav više puta izrečen u međuvremenu.

„Moramo maksimalno ozbiljan pristup da imamo, ovo je već drugo kolo, autsajdera nema, loših ekipa nema, one su već ispale. Ova ekipa, koliko god bila neatraktivna, već je izbacila jednog ozbiljnog rivala u prvom kolu i moramo to tako da shvatimo”, podsetio je na dvomeč Konas Kija sa škotskim Kilmanrokom (1:2 u Velsu, 0:2 u Škotskoj).

prodavnica

Portparolka crno-belih Biljana Obradović upitala je šefa struke za zdravstveni bilten i potom iznela procenu da će u četvrtak u vreme početka utakmice temperatura na Ostrvu iznositi 35 stepeni Celzijusovih.

„To sam rekao odmah na početku, da su hvala Bogu svi dobro posle te prve utakmice i ova utakmica koja nas očekuje sutra je praktično završni deo nekog pripremnog perioda u nekim našim planovima, dakle... Dobro je čak što igramo nedelja-četvrtak u ovom prvom periodu, jer će ekipa malo brže ući u takmičarski ritam koji je uvek neophodan”, rekao je Milošević.

„Naravno, svi su zdravi, samo da poželimo da tako ostane ceo mesec i naravno cele sezone”.

Porparolka Partizana pitala je sagovornika i šta bi mogle da budu zamke u koje igrači ne bi smali da upadnu.

„Ostrvski način fudbala i mentalitet je potpuno drugačiji od onog na šta smo mi navikli i to je nešto na šta ćemo morati da se delom priviknemo. Nadam se da imamo dovoljno kvaliteta da mi uspostavimo našu filozofiju igre na terenu, jer smo ipak bolji tim od njih, ali moramo po svaku cenu da izbegnemo duel igru, koliko to bude bilo moguće”, rekao je Milošević, koji u poslednjih sedam mečeva prošle i ove sezone ima skor 6-1-0.

Konas Ki - Partizan, četvrtak od 19:30 uz direktan prenos na TV Arenasport 1.