Defanzivac napušta Partizan i ide u Španiju: Dva kluba su u igri za njegov potpis!

Španski internacionalac Mark Valijente broji poslednje dane u Humskoj.

FOTO: FK Partizan
Prekobrojan je Mark Valijente u planovima Partizana za narednu godinu, ali španski internacionalac i pored toga izgleda neće imati problema pronađe novu sredinu. Kako svedoče vesti sa Pirinejskog poluostrva, defanzivac je u pregovorima sa Ueskom i Sportingom iz Hihona, čije boje brani još jedan bivši fudbaler crno-belih - Uroš Đurđević.

U ovom trenutku, čini se da je Valijente bliži Sportingu, koji ima planove da pojača poslednju liniju za narednu sezonu, u kojoj će pokušati da se vrati u Primeru. Sa druge strane, Ueska je neslavno prošla u najjačem takmičenju u Španiji, te je došlo do malog osipanja ekipe, jer pomenuti klub ne može da zadrži budžet, samim tim ni sve fudbalere iz ekipe koja se takmičila u proteklih godinu dana.

Naravno, da bi se transfer realizovao, igrač mora prvo da postigne dogovor sa Partizanom, za koji ga ugovor vezuje na još godinu dana. Prema njemu postoje izvesna dugovanja i pitanje je kako će se cela situacija rešiti, jer i prilikom dolaska defanzivac nije bio lak pregovarač.

Prvo je sačekao slobodne papire u belgijskom Eupenu, naplativši svaki evro od ugovora koji je imao sa pomenutim klubom, a zatim je i prilikom pregovora sa crno-belima insistirao da Partizan plati poreske obeveze na njegovu zaradu, koje su u Španiji prilično visoke.

Valijente od početka priprema za novu sezonu trenira sa grupom igrača na koje Savo Milošević ne računa i verovatno čeka i povoljnu ponudu, ali i dogovor sa Partizanom.

Pre dolaska u Humsku, sem pomenutog Eupena, Španac je branio bije Barselone, u kojoj je prošao sve mlađe selekcije do prvog tima (bio je i kapiten), a pošto se nije nametnuo u žestokoj konkurenciji, sreću je potražio Sevilji, Valjadolidu i Makabiju ioz Haife.

Za tim iz Humske je odigrao 41 utakmicu u svim takmičenjima, postigao gol i upisao dve asistencije.

Izvor: Telegraf.rs