Doskorašnji centar Barselone stiže u Partizan!? (VIDEO)

Kuća se gradi od temelja, a košarkaški tim od plejmejkera i centra.


Dovođenjem Nemanje Gordića, prethodne tri sezone organizatora igre Budućnosti, koji je u petak potpisao ugovor, Partizan je ušao u fazu finih radova na sklapanju tima za narednu sezonu.

Naredni potez crno-belih odnosiće se na popunjavanje prostora u reketu. Po informacijama FOS-a, najtrofejniji klub ABA lige spreman je za kapitalan ulov.

Uprava Partizana u poodmakloj fazi je pregovora sa nekadašnjim francuskim reprezentativcem, doskorašnjim centrom Barselone Kevinom Serafanom.


Dvadesetdevetogodišnjem  kolosu (208 centimetara, 126 kilograma) iz Francuske Gvajane je krajem juna istekao dvogodišnji ugovor sa Blau granom.

Za igrača sa ozbiljnim NBA iskustvom (Vašington 2010-2015, Njujork 2015-2016, Indijana 2016-2017) u Kataloniji se i nije baš naigrao. Delimičan razlog je povreda desnog koljena, zbog koje je propustio veći dio takmičarske 2017/2018.

Ove sezone se vratio na parket, ali nije bio u prvom planu - u Evroligi je u 27 mečeva prosječno provodio 14 minuta u igri, uz 8,3 poena i 3,6 skokova...

Nakon odlaska Džoka Lendejla i Đorđa Gagića, Partizanu je hitno neophodno pojačanje u centarskoj liniji, a Serafan - koji je sa francuskom reprezentacijom osvojio srebro na Eurobasketu 2011. godine - djeluje kao prikladno pojačanje za narasle ambicije crno-belih.


Izvor: fosmedia.me