Kako sada izgleda ekipa Partizana posle najnovijih pojačanja, gde još „škripi”?

Da li su crno-beli pri kraju posla u prelaznom roku?

FOTO: KK Partizan NIS
Posle kraćeg zatišja, Partizan je početkom ove nedelje krenuo u pravu ofanzivu na nova pojačanja, pa su posle Gordića i Tomasa, u ova tri dana stigli i Žanis Pejners, Vilijam Mozli i Kori Volden.

Na društvenim mrežama već ima komentara na temu zašto samo stranci, ali trener Partizana Andrea Trinkijeri je to već objasnio pre dve nedelje, kada se suočio sa neočekivanim problemima u pokušaju da angažuje domaće igrače.

Bilo kako bilo, Partizan sada već ima kostur tima za sledeću sezonu.

Evo kako on za sada izgleda:

Plejmejkeri: Nemanja Gordić, Markus Pejdž, Aleksej Nikolić

Bekovi: Kori Volden, Ognjen Jaramaz

Krila: Žanis Pejners, Bandža Si, Rade Zagorac

Krilni centri: Rašon Tomas, Stefan Janković

Centri: Vilijam Mozli, Nikola Janković, Marko Pecarski, Dušan Tanasković.

Videćemo šta će biti sa kapitenom Novicom Veličkovićem, da li će i narednu sezonu odigrati u Partizanu, kao i sa Aleksandrom Aranitovićem, na koga trener Trinkijeri prošle sezone nije računao.

Od stranaca, Partizan trenutno ima četvoricu Amerikanaca, po jednog Letonca, Francuza, kao i dvojicu igrača iz regiona - reprezentativca Slovenije Alekseja Nikolića i reprezentativca BiH Nemanju Gordića.

Poslednjih dana se sve glasnije najavljuje Nikolićev odlazak u Virtus, a ako se to dogodi, crno-beli će moći da očekuju novu zaradu, s obzirom na njegov važeći ugovor sa Partizanom.

Podsetimo, juče su crno-beli ostali bez Vanje Marinkovića, koji karijeru nastavlja u Valensiji. Prethodno su otišli i Renfro, Gegić, Pušica, Gagiću je istekao ugovor, a Trifunović je poslat na kaljenje u Megu.

Generalno, Partizan je sada pokriven kvalitetnim igračima na svim pozicijama, ali možda do kraja leta treba očekivati i neke kvalitetnije alternative.

Izvor: Sportske.net