Marković oprostio dug Partizanu, promovisan je u crveno-belom dresu!

Partizan je tek danas zaključio posao oko transfera Svetozara Markovića u Olimpijakos, pa je igrač promovisan u crveno-belom dresu kluba iz Pireja.


Marković je još od zimus bio na radaru Olimpijakosa, čak je pre 10-ak dana bio u Pireju na pregovorima, ali je odbio uslove koji su mu bili ponuđeni. Vratio se u tabor crno-belih, otputovao na pripreme u Sloveniju, ali je ponovo stigla ponuda i avionske karte, pa je mladi Sveta u noći između subote i nedelje otišao taksijem u Beograd, a odatle odleteo u prestonicu Grčke gde su više od 48 sati trajali pregovori.

Tokom ponedeljka su pojedini mediji objavili da je transfer završen, ali se u večernjim satima sve iskomplikovalo i nije došlo do kompromisa, sve do utorka ujutru kada su sve tri strane pristale na dogovor, a kako prenosi HotSport, Svetozar Marković odlučio da oprosti crno-belima dug od oko 50.000 evra.

Koincidencija je da je baš na današnji dan, 9. jula 2013. godine, za isti klub potpisao takođe bivši igrač Partizana Marko Janković. Odmah po potpisivanju ugovora Marković je iz Pireja poslao oproštajne reči.

„U Partizan sam došao pre tačno osam godina.Pamtim ih samo po lepim uspomenama jer sam u Beogradu i Partizanu stekao najbolje drugove sa kojima sam prošao do sada najvaźnije trenutke u mojoj karijeri i sa kojima se i danas druźim. Sa njima sam u mlađim kategorijama osvajao prvenstva i turnire u inostranstvu i zajedno maštali o ovome gde smo danas.

U Beograd sam došao na početku osmog razreda, sa četrnaest godina, gde sam završio srednju školu i živeo sam. Tada sam samo sanjao da se prikljućim prvom timu Partizana, debitujem i naravno igram ‘večiti’ derbi. Crno-belim seniorima sam se priključio tačno pre dve godine i sa njima osvojio dva trofeja Kupa.

Pored debija u Ligi Evrope protiv ekipe Viktorije Plzenj moj najveći san je bio da posle debija u crno-belom dresu zaigram na večitom derbiju. I danas se naježim kada se setim tog oktobra 2017. godine kada su se definitivno ispunili svi moji dečački snovi.

Svojim saigračima sam mnogo zahvalan. To su sjajni momci sa kojima sam živeo, plakao, radovao se i sa njima preživljavao samo za nas znane trenutke. Od prvog dana su me prihvatili kao sebi ravnog i zbog njih i zbog mog kluba kojem sam zahvalan na svemu što mi je dao sam tužan što ih napuštam.

Zahvaljujem se i svim ljudima na SC Partizan-Teleoptik i Humskoj koji su me bodrili, podrźavali i pomogli meni i mojim drugovima u svakom trenutku od portira, kafe kuvarice, konobara, trenera, žena koje održavaju higijenu…

Sa druge strane, što se tiče potpisa i odlaska u Olimpijakos ne mogu da ne budem presrećan što idem u ovako veliki klub gde ću moći da pokažem ko sam i naravno napredujem u fudbalskom smislu. Teško mi je jer idem iz svoje države i svog kluba, ali moje srce će uvek biti tu”, napisao je Svetozar Marković u oproštajnoj poruci.

Popularni Sveta će u Pireju imati srpsko društvo u vidu kolege iz defanzive Jagoša Vukovića i mladog reprezentativca Lazara Ranđelovića.

Izvor: Hotsport.rs