Olimpijakos duplirao uslove: Svetozar Marković napušta pripreme Partizana!

Proces transfera je ubrzao Jagoš Vuković.

FOTO: FK Partizan
Još jedna promena u slučaju Svetozara Markovića. Ovoga puta - na bolje. Pregovori između crno-belih i njihovih kolega iz Olimpijakosa, koji su se u jednom trenutku obustavljeni, obnovljeni su i po svoj prilici će rezultirati potpisom ugovora mladog reprezentativca u narednim danima.

I to pod istim uslovima koji su ranije bili na stolu. Srpskom klubu će pripasti 1.500.000 evra na ime obeštećenja, što je suma koja se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje, jer su čelnici osvajača kupa i Atinjani lako našli zajednički jezik po pitanju obeštećenja. U celoj priči nepremostiva prepreka bila je Markovićeva plata. Ljudi koji vode računa o njegovoj karijeri insistirali su na sumi od 300.000 evra i ni cent manje, Grci u početku nudili samo 150.000, pravdajući se da je to maksimum koji mogu da izdvoje za fudbalera klase 2000, međutim...

Pre nekoliko dana, na treningu Olimpijakosa povredio se Jagoš Vuković. Nekadašnji srpski reprezentativac ranije je napustio teren na prijateljskom meču sa Lehijiom iz Gdanjska, odmah se vratio u Pirej i od tog trenutka krenula je potraga crveno-belih za novim centralnim defanzivcem. Pritisnut skorim početkom sezone, Olimpijakos nije imao kud osim da poveća ponudu samom Markoviću i, kako se može čuti, pristane na uslove izdiktirane na početku pregovora.

Samim tim, velike su šanse da Marković uskoro napusti bazu Partizana na pripremama na Pohorju. Prema pojedinim saznanjima Marković se još nije izjasnio i dao konačan odgovor na pojačanu ponudu grčkog velikana, ali očekuje se da konačno da potvrdan odgovor. Ako se to desi mladi štoper će vrlo brzo da otputuje u Atinu na potpis četvorogodišnjeg ugovora sa Olimpijakosom.  Na taj način, crno-beli bi dobili odmah novac i olakšali poslovanje u prelaznom roku, a verovatno bi morali da angažuju još jednog centralnog defanzivca, koji bi zamenio Svetozara. Pogotovo ako se zna da je u planu i prodaja Strahinje Pavlovića.

Izvor: Mozzartsport.com