Partizan će izgledati još bolje, da li je ovo tim za Evropu?!

Crno-beli savladali Bordo i dokazali da su spremni za velika dela.

FOTO: FK Partizan
Ekipa Partizana izgleda sve bolje na pripremama, a dokaz toga je i pobeda protiv Bordoa koji je izašao u veoma jakom sastavu sinoć u Austriji.

Partizan je slavio sa 2:1, odigrao odličnu utakmicu, a Savo Milošević je bio zadovoljan, iako je istakao da ne želi nikakvu vrstu euforije pred početak prvenstva i izlazak u Evropu.

Istakao je Sašu Zdjelara koji je oddigrao odličan meč, a odličan je bio i novajlija Sadik koji je u napadu zamenio Rikarda Gomeša koji čak nije ni bio u protokolu jer se očekuje skorija prodaja.

Dakle, izgleda da nam je situacija u napadu jasna, istureni napadač će biti Umar Sadik, a sve je izvesnije da i Sejduba Suma cementira svoje mesto iza napadača. Potpuno je iznenadio, pronašao je sebe na ovim pripremama i jedino što se nadamo jeste da će zadržati tu formu i na početku sezone.

Ko još ima sigurno mesto u timu Partizana?

Naravno, Stojković, kao i Nemanja Miletić, a sudeći i po meču protiv Bordoa, tu je i Saša Zdjelar. Nemojte se iznenaditi ukoliko tokom sezone sve više priliku bude dobijao Lutovac koji je veliko pojačanje Partizana, a najveća nepoznanica za nas u ovom trenutku jeste štoperski par.

Očekuje se odlazak Strahinje Pavlovića, što bi moglo da znači će da će Partizan potražiti još jednog štopera u nastavku prelaznog roka pošto je i Svetozar Marković otišao iz kluba. Igor Vujačić je stigao, na Valijentea se ne računa, a Dominik Dinga i Bojan Ostojić su igrači koji će najverovatnije biti starteri na početku prvenstva i u evropskim utakmicama, naravno, ukoliko ode Strahinja Pavlović.

Mesto uz levu aut liniju pripada Brežančiću koji se polako uklapa u tim, tu je i Urošević na koga, ipak, računa Milošević, a ne zaboravimo i Zlatana Šehovića kojeg nije bilo veći deo prošle sezone zbog povrede. Desno će biti Nemanja Miletić, sve je izvesnije, tako je bilo i protiv Bordoa.

Dva zadnja vezna su Šćekić i Zdjelar, šansu čeka Smiljanić, a verovatno će crno-beli krenuti u još jedno pojačanje na ovoj poziciji.

Ofanzivni red bi mogao da izgleda ovako:

Ivanović levo, Suma u sredini i Tošić desno, tu je i Lutovac koji bi na startu sezone uskakao po potrebi, a u samom napadu je Sadik.

Evo kako bi to izgledalo:

Stojković - Miletić, Pavlović (Ostojić), Dinga, Brežančić -  Zdjelar, Šćekić - Tošić (Lutovac), Suma, Ivanović - Sadik.

Dakle, pored Pavlovića i Gomeša, Partizan planira da proda i Đerleka, jutros se pojavila informacija da crno-beli traže čitavih milion evra za ovog fudbalera. Goran Zakarić je u pregovorima sa drugim klubovima, kao i Nemanja Nikolić.

Do kraja prelaznog roka treba očekivati štopera, zadnjeg veznog, a možda i još jednog napadača.