Rajko Brežančić: Nekoliko puta sam razmišljao da batalim fudbal! (VIDEO)

Posle dugo peripetija i čekanja potrebnog papira iz Malage, Rajko Brežančić je dobio dozvolu da potpiše i zaigra za Partizan.

FOTO: FK Partizan
Levi bek koji je pre devet godina kao mladi fudbaler napustio Humsku, a potom bitisao u srpskom fudbalu u dresu Metalca, Bežanije i Čukaričkog, dobio je novu priliku u dresu Parnog valjka. U međuvremenu je inostranu karijeru gradio u dresu AZ Alkmara i Ueske, dok u Malagi iz koje stiže nije odigrao nijedan meč.

I pre gotovo decenije, ali i sada smo se uverili za nekoliko dana priprema u Sloveniji, Rajka Brežančića krasio je briljantan centaršut, ’kifla’ koja uglavnom pada na glavu napadačima. Moderan levi bek sa pedigreom crno-bele škole fudbala mogao bi dosta da pomogne timu Sava Miloševića.

„Pre svega bih se zahvalio stručnom štabu i upravi na strpljenju. Dve nedelje koje su bile najteže u mom životu. Očekivali smo taj papir koji se završava za minut, a čekali smo ga dve nedelje. Daću sve od sebe da se odužim za to strpljenje, pre svega svojim igrama na terenu”, rekao je Rajko Brežančić novinarima u Sloveniji.

Šta se promenilo za deset godina u Partizanu?

„Nije se promenilo ništa, Partizan će uvek biti Partizan, najveći klub u Srbiji. Ne mogu da obećavam titulu, nisam takav, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se spremimo maksimalno za Evropu i prvenstvo. To mogu da obećam.”

FOTO: Hotsport
Iza Brežančića je prilično duga pauza.

„Nisam igrao pet meseci zbog povrede, to se videlo juče na utakmici. Ali imamo izvanrednog kondicionog trenera i vratiću se. Došao sam da pomognem ovoj ekipi i daću sve od sebe. Daleko od toga da je meni zagarantovano mesto u prvoj postavi.”

Nije čest slučaj da neki igrač iz lige kakva je Primera ponovo dođe u srpski fudbal.

„U Španiji mi je poslednja godina bila katastrofalna. Ušli smo u Primeru posle 60 godina. Došao je novi trener, a oni su me ubeđivali da igram sledeću, i tako svaku sledeću, ali nisam. Obećavali su mi, ali ništa se nije dešavalo. I kada je Savo nazvao, odlučio sam da dođem ponovo u Partizan. Mogu slobodno da kažem da sam došao zbog njega”, otkrio je Brežančić.

Sada, deset godina kasnije, Partizan može mnogo više od njega da očekuje, zbog iskustva i zrelosti koju donosi sa sobom.

„Ranije sam bio kao klinac, imao sam jaku konkurenciju, ali sam i imao 12 ili 13 utakmica. Danas samo u Srbiji mogu da kažu da je igrač mator sa 30 godina, a naravno da nije tako. Partizan ima dobar tim i čim su ovi igrači tu, znači da zaslužuju ovaj dres.

Poznajem dosta igrača od ranije, osim ovih mlađih. Svi su me prihvatili kao porodicu, što je najbitnije za stvaranje tima.”

Iskreno je rekao i da je nekoliko puta razmišljao da napusti fudbal i posveti se nekim drugim poslom.

„Nekada nije bajno i sjajno. Čak sam i razmišljao više puta kada sam otišao iz Partizana 2009. godine da batalim fudbal. To je bilo onda kada sam otišao u Metalac. Ali posle se tako namesti, prvo Bežanija, pa Čukarički i onda je sve došlo na svoje”, iskreno je ispričao 30. godišnji levi bek.


Izvor: Hotsport.rs