Rikardov transfer se gotovo više i ne pominje, ko sledeći odlazi iz Partizana?

Čudna situacija oko najboljeg strelca Partizana i dalje je aktuelna...

FOTO: FK Partizan
Jučerašnjom utakmicom protiv mađarskog Pakša (2:2) Partizan je završio pripreme u Sloveniji, posle čega je usledio povratak u Beograd.

Ono što je jedan od najupečatljivijih detalja sa ovih priprema je da najbolji strelac crno-belih iz prošle sezone Rikardo Gomeš nije odigrao nijedan kontrolni meč, čekajući realizaciju transfera u neki od arapskih klubova. Taj transfer je pre nekih sedam-osam dana delovao sasvim izvesno, ali sada je došlo do zatišja i potpuno je neizvesno kada bi Rikardo mogao da napusti Humsku.

Do sada, crno-beli su od početka leta zaradili samo od transfera štopera Svetozara Markovića u Olimpijakos (milion i po evra na tri rate), a najveći novac se očekuje baš od Rikardove prodaje, kao i eventualnog transfera Strahinje Pavlovića oko koga je takođe bilo bombastičnih najava.

Ali, izgleda da je na pomolu jedan transfer iz senke, fudbalera na koga trener Savo Milošević više ne računa.

prodavnica

U pitanju je iskusni španski štoper Mark Valijente, a španski mediji otkrivaju da su za njegove usluge zainteresovani tamošnji drugoligaši, Ueska i Sporting Hihon i da je klub iz Hihona bliži potpisu nekada velike nade Barselone.

Ako bi se taj transfer realizovao, Valijente bi se pridružio bivšem napadaču Partizana Urošu Đurđeviću.

S obzirom da već ima 32 godine i da mu ugovor sa crno-belima ugovor ističe sledećeg leta, teško da crno-beli mogu da očekuju neku značajniju zaradu od Valijenteovog transfera.

Izvor: Sportske.net