Rikardu Gomešu propao transfer?! (VIDEO)

Ništa od odlaska Rikarda Gomeša u Ujedinjene Arapske Emirate. Bar zasad. Al Šarža je nudila odlične uslove najboljem strelcu Partizana minule sezone, zaradu u reonu oko 1.000.000 € godišnje, mesec dana pregovarala sa čelnicima crno-belih i na kraju – digla ruke.

FOTO: FK Partizan
Zbog nemogućnosti da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja, Arapi su odlučili da se okrenu drugim rešenjima, uverava Sportski žurnal, što znači da je stavljena tačka na mogućnost da golgeter sa Zelenortskih Ostrva pojača Al Šaržu, međutim...

Osvajač Kupa Srbije će, izvesno, do kraja prelaznog roka pokušati da proda najvrednijeg igrača ekipe. Cena koja se čini najrealnijom, u ovom trenutku, kreće se između 2.5 i 3 miliona €. Ranije su se kao zainteresovani pominjali Al Ain, takođe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Al Ahli iz Saudijske Arabije. Niko od njih, međutim, nije dostavio konkretnu ponudu. Baš kao ni neimenovani egipatski klub, koji se poslednjih dana dovodi u vezi sa Rikardom.

prodavnica

Sve ovo i te kako utiče na rasplet prelaznog roka u Humskoj. Partizan se nada transferu Gomeša kako bi mogao da podmiri takođe obaveze i investira deo novca u dvojicu stranih novajlija, posebno u ofanzivnom delu tima. To je ekomonska strana priče. Sportska kaže da trener Savo Milošević ima pravo da stavi Rikarda u startnih 11, već u četvrtak, na gostovanju Konahs Kiju.


Jedina je dilema koliko je 27-godišnji napadač spreman fizički (nije igrao nijednu pripremnu utakmicu) i mentalno (kako će reagovati posle propalog transfera?!) za obaveze u kvalifikacijama za Ligu Evrope.