Savo Miloševič: Ko se razume u fudbal, zna šta želimo! (VIDEO)

Trener Partizana istakao je na današnjoj pres konferenciji da pred početak sezone nije očekivao ovakav tim, ali da je spreman za izazove.

FOTO: FK Partizan
Za razliku od ranijih sezona Partizan u ovom prelaznom roku nije bio previše aktivan, osim bombastičnog pojačanja iz Rome Umara Sadika nije bilo zvučnih imena na transfer pijaci. Svejedno, Partizan kao po običaju sa šampionskim ambicijama ulazi u novu sezonu.

Na šampionskom pohodu prvi korak je Inđija, a meč se igra u nedelju od 18h.

„Jedino obećavam da ćemo pružiti maksimum. Ljudi koji su pratili naše utakmice, a razumeju se malo u fudbal, mogli su da vide konture onoga što želimo. Ako pričam o tome ispašće da se hvalim, to nikad nisam, niti ću, ali je ekipa u najbitnijim utakmicama pokazala šta želimo. U najkraćem, da ne zvučim prepotentno, probaćemo da približimo mentalitet, voljni momenat onome što se igra u Evropi. Pre svega u smislu brzine, brzina donošenja odluka, prepoznavanja situacije, trke, iz toga dolazi agresija, zatim ničije ili druge lopte… U pitanju su segmenti na kojima naš fudbal može da se popravi. Tu vidim ogroman napredak u timu”, počeo je Milošević.

Na novinarsko pitanje, da li je ovo tim koji je želeo, da li je mogao da ga zamisli pre pet sedmica, konkretan.

„Nisam, ali ako krenemo da pričamo o tim stvarima ispaće da kukam, a to nikad ne radim”, rekao je Milošević.

Svestan je trener Partizana da ga očekuje težak početak. Smatra da je za samopouzdanje bitno da crno-beli počnu pobedom!


„Kao i svaki, očekujemo da će i ovaj početak biti težak, a svi znamo znači za nastavak takmičenja. Ovaj mesec će biti naporan, neprestano ćemo igrati u ritmu četvatak – nedelja, zato je još bitnije da u sezonu uđemo čvrsto i počnemo sa dobrim rezultatima, neophodnim na planu samopouzdanja. Inđiju možda poznajem više nego većinu superligaških ekipa, gledao sam ih u Prvoj ligi više puta, znam i trenera Blagojevića. Zasluženo su ušli u Superligu, protiv Dinama su pokazali kvalitet. Njihov trener je jedan od retkih u državi koji želi posed i nadigravanje, što je za pohvalu. Moraćemo da pruižimo maksimum, jer Inđija igra drugačije od većine timova s kojima smo se sretali u prvenstvu, moraćemo da osujetimo njihov ulaz u igru”, ističe trener Partizana.

Ekipa Inđije ozbiljno je pristupila ovogodišnjem ciklusu Superlige, skautirali su Partizan protiv Bordoa kako bi se što bolje pripremili za megdan osvajaču kupa Srbije.

„Ne znam koliko skauting na pripremama može da bude relevantan, insistirali smo na drugim segmentima, a ne na takmičarskom fudbalu. Tim koji sutra bude igrao nijednom se nije pojavio na pripremama. Cilj je bio da se ekipa fizički spremi i da igramo u skladu sa elementarnim zahtevima, postavljenim u prethodna tri meseca, da vidimo ko se od igrača najbolje snalazi u tim zahtevima”, zaključio je Milošević.