Strahinja Pavlović: „Miran čekam Juventus”

„U početku nisam verovao da je to to, ali sam posle shvatio da je to ozbiljnija priča - rekao je fudbaler Partizana!”

FOTO: FK Partizan
Juventus i Strahinja Pavlović. Dima odavno ima, a vatra bi mogla da se rasplamsa svakog trenutka. I dok priča koja bi svakom fudbaleru predstavljala najlepšu muziku za uši traje, čak i ne gubi na snazi, mladi, odnedavno punoletni, štoper Partizana mirno i sa osmehom prihvata sve vezano za potencijalni prelazak u drugu dimenziju fudbala.

„Uprava kluba najbolje zna šta se dešava povodom toga, oni vode sve pregovore, ja sam najmanje tu u celoj priči. Znam samo da su pregovori još u toku. Skroz sam opušten i stvarno ne razmišljam puno o tome. Postoje ljudi koji vode brigu o tome, na meni je da treniram i da budem posvećen Partizanu”.

Svestan je Strahinja da je njegov dosadašnji učinak koji se hvali sa razlogom još daleko od onoga što se očekuje i potencijala koji poseduje.
„Odigrao sam samo 15 utakmica. Nisam ostavio veći trag, osim tog osvajanja Kupa, koji mi je ostao u lepom sećanju. Osvojili smo trofej, i to na oproštaju Saše Ilića. Ako odem, jednom ću se sigurno vratiti, a ako ostanem, apsolutno sam spreman da igram i da budem sto odsto posvećen klubu”.

Cela priča vezana za Juventus mnogima deluje gotovo nestvarno, a Pavlović otkriva da je i njegova prva reakcija bila slična.

„Kada sam prvi put čuo za to bio sam u Italiji s mladom reprezentacijom. To su jedne novine objavile, pa sam po povratku imao razgovor s menadžerom, koji me uputio u situaciju. U početku nisam verovao da je to to, ali sam posle shvatio da je to ozbiljnija priča”.

FOTO: FK Partizan
Višemilionske sume su konstantno u opticaju, pominje se pet, šest, osam miliona eura...

„Nemam pritisak zbog toga. Lepo je kad direktor i predsednik kluba kažu da sam najvredniji igrač i da bi mojom prodajom finansijsko stanje bilo popravljeno. Ipak, na meni je da igram kako znam i umem. Isto tako sam svestan da bi to u Juventusu išlo jako teško. Ja bih pokušao, ali svi znamo kakve zvezde igraju tamo. Mislim da je malo preterano da kažem da bih se odmah nametnuo”.

Ukoliko stigne u Torino Pavlovića će dočekati jedan od najboljih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo.

„Malo su se šalili saigrači vezano za Portugalca, ali sve je to normalno. Pričali su kako sada treniram sa njima, a posle ću dići nos kada budem sa Ronaldom. Malo je bilo prozivanja, ali sve to je normalno”.

Ukoliko dođe do realizacije transfera u redove stare dame evropskog fudbala, put Strahinje Pavlovića će biti sličan onom kojim je koračao Nikola Milenković. Čak će i klupska kasa biti popunjena sličnom sumom novca.