Suma ponovo igra!

Gvinejac plaćen 1.65 milona € je odigrao najbolji meč u poslednje tri godine. Tošić odličan, Sadik namešta nogu.

FOTO: FK Partizan
Savo Milošević i navijači Partizana mogu da budu zadovoljni premijerom. Pobeda nad Inđijom jeste minimalna (0:1), ali i potpuno zaslužena. Crno-beli su za 90 plus desetak minuta zbog prekida koje su izazvale frakcije Grobara odigrali meč u kojem je bilo svega, više pozitivnog nego negativnog.

Prošla sezona u Superligi otvorena je minimalnim porazom od Radnika (1:0), koji nam je dao da naslutimo u kojem će pravcu ići Partizanov hod po mukama. Ova je znatno, znatno bolja. Da su fudbaleri Partizana pogodili samo polovinu zicera, iz Inđije bi se vratili sa 5:0.

prodavnica

Šta smo videli novo? U odnosu na tim koji je osvajanjem Kupa završio takmičarsku godinu, Milošević je napravio samo dve izmene: Sadik je odmenio Gomeša, dok je Suma preuzeo Pantićevu ulogu. Malo, rekli bismo, ali sasvim dovoljno da Partizan izgleda sveže i da ga igra brže. Najveći dobitak za Partizan je Sejduba Suma, momak iz Gvinije koji je u Humskoj preživeo fudbalski pakao.

I pre nego što je spustio krampove na travu, 1.65 miliona € plaćeni Suma je obeležen kao promašaj decenije. Bomba se pretvorila u petardu, a dobrim delom za sve što se dogodilo kriv je i sam Suma. Navijači su očekivali da najskuplje pojačanje odmah počne da puni protivnike, ali je Suma ostavio utisak čoveka kome je svejedno. Čas je bio povređen, zatim uvređen, a onda bi tražio ispisnicu.

Novom Sumi kao da su zamenjeni svi delovi. Protiv Inđije je tračao, stalno se otvarao, tražio loptu, organizovao napada i asistirao Tošiću za gol. Posle svega možda Miroslav Đukić nije znao da ga iskoristi? U svakom slučaju, Suma je pojačanje kojem se, sigurni smo, niko u Partizanu nije nadao.

Izvor: Blic.rs