Trener Partizana o stativama, novim pojačanjima, ali i jednom velikom problemu!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri otvoreno je govorio o početku prelaznog roka u Humskoj odnosno novim pojačanjima, ali i problemom sa kojim se crno-beli suočavaju ovog leta.

FOTO: KK Partizan
Italijan je svestan koliko je teško da se pronađu domaći igrači pa je zbog toga potraga za pojačanjima morala da krene iz inostranstva. Prvo od njih je Rašon Tomas koji dolazi iz Trinkijerijeve otadžbine.

„Rašon Tomas će doći u Partizan jer će imati prostora da se razvija. Pitao me je za spisak igrača: Meli, Strelnijeks, Vonamejker, Miler, Lendejl, Marinković... Onda mi je rekao: 'Možda je najbolje da idem tamo gde mogu da budem najbolja verzija sebe'. Tri puta sam pričao s njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija”, rekao je Trinkijeri .

Pre Tomasa u Humsku 1 stigao je Nemanja Gordić, što je tema koja je posebno otvorila Trinkijerija...

„Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić”, dodaje Italijan.

Govorio je Trinkijeri i o „stativama” koje je Partizan pogodio dosad. Sve je objasnio u fudbalskom maniru.

„Bilo ih je 10 do 12. Tri puta je lopta dolazila na samu liniju gola, ali je neko izbacivao s nje. Jednom je lopta i ušla pola metra, ali sudija nije video”, kaže trener Partizana.

To je bio Dragan Milosavljević.

„On je bio metar u golu. Prodao sam čak i 'kuću na moru' da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni”, zaključuje Trinkijeri.